Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 η ορθόδοξη εκκλησία γιόρτασε την μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και στην Αλεξανδρούπολη πανηγύρισε ο μεγαλόπρεπος ομώνυμος Ιερός Ναός στην περιοχή της Εξωπόλεως.
Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου τελέσθηκε το απόγευμα ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός από τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμο παρουσία πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Ναό και την πλατεία έξω από αυτόν. Το βράδυ της ιδίας ημέρας τελέσθηκε Θεία Λειτουργία για τους εργαζομένους μέχρι τα μεσάνυχτα.
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτης 6 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον μητροπολίτη και πλειάδα ιερέων. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κατ’ έθος ευλογήθηκαν οι απαρχές των αμπελιών. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης μας κάλεσε τους πιστούς να «μεταμορφώσουν» τον χαρακτήρα τους και να επαναπροσδιορίσουν την ζωή τους με βάση και αφετηρία τον Χριστό, καθώς η κρίση που βιώνουμε είναι πνευματική και οφείλεται στην απομάκρυνσή μας από τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Image and video hosting by TinyPic