Τη σύλληψη του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Χαλίλ Ντεμίρ, ο οποίος είχε αναπτύξει έντονη δράση και σχέσεις με το συνδικαλιστικό κίνημα του Έβρου καταδικάζουν με ανακοίνωσή του η Λαϊκή Συσπείρωση και σωματεία της Αλεξανδρούπολης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Αγανάκτηση και ερωτηματικά προκαλεί η άρση ασυλίας του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Halil Demir και η σύλληψη του στην Αλεξανδρούπολη, με στόχο την επαναπροώθηση του στην Τουρκία, όπου διώκεται για την πολιτική του δράση.
Στον συγκεκριμένο πολιτικό πρόσφυγα έχει δοθεί πολιτικό άσυλο από την ελληνική κυβέρνηση πριν πολλά χρόνια, γιατί ήταν θύμα διώξεων από το τουρκικό καθεστώς και είναι γνωστός στους συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς της πόλης μας (σωματεία, συλλόγους, ΕΚ Έβρου, ΝΤ ΑΔΕΔΥ κλπ) από τις περιοδείες μελών της επιτροπής αλληλεγγύης πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, που συμμετείχε και ο ίδιος πολλές φορές.
Διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα κλιμακώνονται οι διώξεις σε βάρος πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία, που βρίσκονται στη χώρα μας.
Είναι απαράδεκτο άνθρωποι που έχουν υποστεί διώξεις, ταλαιπωρίες και βασανιστήρια από τα αντιδραστικά καθεστώτα της πατρίδας τους, που κατόρθωσαν να διαφύγουν και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, να ξαναρχίσουν να διώκονται. Ακόμη πιο απαράδεκτο και ανήθικο είναι να μεθοδεύεται η παράδοσή τους στην Τουρκία.
Ζητάμε η ελληνική κυβέρνηση να επαναχορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Halil Demir και να αφεθεί ελεύθερος, όπως υποχρεώνουν οι διεθνείς συμφωνίες και τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας.
Ζητάμε να πάψουν οι προσαγωγές, οι συλλήψεις, οι κάθε είδους διώξεις και ιδίως οι διαδικασίες έκδοσης εναντίων των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων στη χώρα μας, στην οποία αρκετοί από αυτούς ζουν για πολλά χρόνια.

Σωματείο εμποροϋπαλλήλων-ιδιωτικών υπαλλήλων περιοχής Αλεξ/πολης, Φερών, Σουφλίου η «ΕΝΟΤΗΤΑ».
Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου.
Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Αλεξ/πολης.
Σωματείο Ιδιωτικών Εκπ/κων Θράκης.
Σύλλογος Γυναικών Αλεξ/πολης (μέλος της ΟΓΕ)
Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξ/πολης.