Δήλωση του μέλους του εθνικού συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτη Λελιάτσου για τις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με την κατεδάφιση των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου με την παράλληλη ψήφιση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την αναστολή της απόφασης θα ήθελα να εκφράσω την θλίψη μου για την κατάντια αυτού του κράτους και αυτής της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι για ακόμη μια φορά είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
Δεν νοείται σε ένα σοβαρό και υπεύθυνο κράτος που σέβεται την εθνική του κυριαρχία να επιζητά αυτήν, από την κατασκευή και την δραστηριότητα αλιέων κυνηγών και κτηνοτρόφων στο δέλτα του Έβρου. Δεν νοείται τοπική αρχή να εκδίδει ψήφισμα για την διατήρηση αυθαιρέτων κατασκευών κατά παράβαση των νόμων σε μια περιοχή νατούρα και υψίστης περιβαλλοντολογικής σημασίας για ολόκληρη την Ευρώπη μόνο και μόνο γιατί τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας και ο κίνδυνος απώλειας εδαφών.
Επιτέλους σε αυτό τον τόπο πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε τον νόμο. Δεν μπορεί να επιζητάμε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να εξαιρούν την περιοχή του δέλτα Έβρου από κοινοτικές και εθνικές νομοθεσίες που προβλέπουν την διαφύλαξη του περιβάλλοντος μόνο και μόνο γιατί αυτό θα είναι η αιτία να απολέσουμε περιοχές μέσα στο δέλτα. Παράλληλα όμως θα πρέπει το ίδιο το κράτος να κατασκευάσει με ίδιους πόρους εγκαταστάσεις διαμονής τόσο για αυτούς που δραστηριοποιούνται εντός του χώρου αλλά και των τουριστών που τόσο επιζητούμε στην περιοχή οι οποίες θα προέλθουν κατόπιν μελέτης περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων.
Θα πρέπει το ίδιο το κράτος δια του υπουργείου εθνικής αμύνης να τοποθετήσει στρατό στην περιοχή για να διαφυλάξει κάθε σπιθαμή γης η οποία μπορεί να απολεσθεί από την ολιγωρία των κυβερνώντων. Δεν θα γίνει το δέλτα του Έβρου αιτία για ακόμη μια εθνική τραγωδία γιατί κάποιοι κύριοι στα κέντρα αποφάσεων δεν λαμβάνουν υποψιν ούτε την τοπική κοινωνία αλλά ακόμη πιο σοβαρά το κίνδυνο απώλειας εθνικών εδαφών.