Το ΝΠΙΔ «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής» ενημερώνει τους δημότες, για το πρόγραμμα της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» για το 2013-2014:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ:
• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες παιδιών από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Δημοτικό Σχολείο) έως 12 ετών και παιδιών με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.
• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες, στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.

Για τους άνδρες ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις και τα ίδια προσκομιζόμενα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για τις μητέρες και επιπλέον, η δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας (όπου απαιτείται).

Οι μητέρες, που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα ή
β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας,
Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage,
Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή
γ) να είναι άνεργες, που να διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή
δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης..

• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες παιδιών από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Δημοτικό Σχολείο) έως 12 ετών και παιδιών με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα, που:

α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
β) Επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στις κάτωθι κατηγορίες Δομών:

 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), για παιδιά από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιών με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα και
γ) Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 € για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000€ για μητέρες που έχουν 3 ή 4 παιδιά και 40.000 για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.
Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το συνολικό δηλωθέν εισόδημα όπως αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:
ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α΄και β΄βαθμού).

ΠΑΡΟΧΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
Η ενημέρωση, καθώς επίσης και η χορήγηση του εντύπου των δικαιολογητικών συμμετοχής που πρέπει να κατατεθούν, γίνεται ήδη από την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. www.eetaa.gr/ της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και στο γραφείο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής ( ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ 14) Κομοτηνή.

Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών θα ξεκινήσει να διατίθεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr και www.eetaa1.gr/index1.html), της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr) και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr) και στο γραφείο της επιχείρησης από τις 25/7/2013.

Η Υποβολή των «Αιτήσεων συμμετοχής – Δηλώσεων», συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορούν να υποβάλλονται από τις 25/07/2013 έως και 02/08/2013 και ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ .

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων ορίζεται η 02/08/2013 και ώρα 14:00 μ.μ. βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier).

H υπηρεσία μας είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου δημότη για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση στα τηλ: 25310-31022.