Της Κικής Ηπειρώτου, από την Εφημερίδα «Η Γνώμη».

Μία νέα εποχή ξεκινά από το Σεπτέμβρη για το 3ο νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, μετά από τις εργασίες ανακαίνισης που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα. Οι απαραίτητες παρεμβάσεις μάλιστα γίνονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του δήμου, αφού το κόστος καλύπτεται πλήρως από δωρεά του δικηγόρου Χρήστου Μανέα.
Να σημειωθεί πως η κατάσταση στην οποία βρισκόταν τα τελευταία χρόνια το κτίριο της 14ης Μαϊου είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε γονείς και νηπιαγωγούς. Είχε μάλιστα απασχολήσει έντονα συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης, τον χειμώνα του 2011. Μεγάλα ήταν τα προβλήματα στο πάτωμα του κτιρίου, στο ταβάνι, το οποίο κάποιες φορές, λόγω διάβρωσης, έσταζε νερό, ομοίως με τις πρήζες, λόγω της παλαιότητας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Ακόμη και οι τοίχοι παρουσίαζαν προβλήματα, ενώ το κτίριο δεν είχε ούτε πυρασφάλεια. Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς αγωνιούσαν και πίεζαν για λύση, ενώ και ο αριθμός των παιδιών που πήγαιναν στο εν λόγω νηπιαγωγείο, από 45 είχε μειωθεί σε λιγότερα από 30, λόγω των σοβαρών ζητημάτων που προέκυπταν συνεχώς.
Τελικώς, εδώ και κάποιες ημέρες, συνεργεία έχουν ξεκινήσει εργασίες ολικής ανακαίνισης, μετά και από τη δωρεά 100.000 ευρώ από τον δικηγόρο Χρήστο Μανέα, ο οποίος είχε πριν από περίπου 1 χρόνο δωρίσει 150.000 ευρώ στο δήμο για την παιδική χαρά στη μνήμη της συζύγου του, η οποία κοσμεί το νέο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Το θέμα συζητήθηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με τον δήμαρχο να επισημαίνει πως ως τις 10 Σεπτεμβρίου οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί ώστε το νηπιαγωγείο να λειτουργήσει για τη νέα σχολική χρονιά. Το κόστος για το δήμο σημειώνεται πως θα είναι μηδενικό, μετά την αποδοχή της δωρεάς του κ. Μανέα. Καταψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ραπτόπουλος.