Αδίστακτος στις μεθοδεύσεις του, ο εκδότης της εφημερίδας Metrosport Π. Ανδρώνης πρώτα εκβιάζει τους απλήρωτους εργαζόμενούς του να υπογράψουν συμβάσεις με μειωμένες αμοιβές και κατόπιν τους απολύει, ώστε να πληρώσει τη μικρότερη δυνατή αποζημίωση.
Η απόλυση του δημοσιογράφου Κλείτου Καρκανιά, εργασιακού αντιπροσώπου της ΕΣΗΕΜ-Θ στην εφημερίδα, προστίθεται στη μακρά σειρά των ενεργειών με τις οποίες ο Π. Ανδρώνης δείχνει ποια είναι η πραγματική αντίληψή του για την ενημέρωση: απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, εκβιασμοί κι απατηλές υποσχέσεις σε εργαζόμενους, φύλλα-φαντάσματα χωρίς τη συμμετοχή δημοσιογράφων, εκδικητικές απολύσεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στην εκδοτική δραστηριότητα του κ. Ανδρώνη και να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα Metrosport από τις 15.00 του Σαββάτου 20 Ιουλίου ως τις 15.00 της Δευτέρας 22 Ιουλίου.