Η οικονομική κρίση έχει επιβαρύνει κάθε ελληνικό σπίτι και πολλοί Έλληνες φέτος δεν θα πάνε διακοπές.
Ας μην απογοητευόμαστε όμως και ας φροντίσουμε όσοι μπορούμε να αποδράσουμε έστω και για λίγες μέρες όσο πιο οικονομικά γίνεται.
• Μπορούμε να προγραμματίσουμε την διαμονή μας σε κάποιο φιλικό σπίτι.
• Αν δεν έχουμε την δυνατότητα διαμονής δωρεάν είναι προτιμότερο να πάμε σε κάμπινγκ ή να διανυκτερεύσουμε σε νοικιαζόμενο δωμάτιο αποφεύγοντας το ξενοδοχείο που είναι σίγουρα πιο ακριβό.
• Σε νοικιαζόμενο δωμάτιο έχουμε την ευκαιρία να μαγειρέψουμε, να φτιάξουμε σνακ πριν πάμε στην παραλία , έτσι εξοικονομούμε χρήματα και δεν τρώμε σε εστιατόριο και ταβέρνα που οι τιμές στα περισσότερα ξεφεύγουν.
• Από το σουπερμάρκετ εφοδιαζόμαστε ότι επιθυμούμε να καταναλώσουμε στην διάρκεια των διακοπών μας, αποφεύγοντας τις αγορές από καταστήματα που ακόμα και το μικρό μπουκαλάκι νερό μπορεί να μας στο χρεώσουν από 50 λεπτά έως 1 ευρώ ενώ στο σουπερμάρκετ θα το βρούμε εως 20 λεπτά.
• Η νυχτερινή διασκέδαση ίσως φαντάζει πολυτέλεια αλλά δεν πρέπει να μας προβληματίζει αρκεί να σκαφτόμαστε απλούς τρόπους για να περάσουμε καλά. Μπορούμε να οργανώσουμε ένα μικρό πάρτι με φίλους στο δωμάτιο ή να πιούμε μπύρες στην παραλία σε συνδυασμό με νυχτερινό μπάνιο και έχοντας πάντα μαζί μας προμήθειες από το σουπερμάρκετ.
• Τέλος αν ο προορισμός είναι μακρινός αποφύγετε να πάρετε μαζί σας το αμάξι και προτιμήστε να νοικιάσετε εκεί δίκυκλο ή κινηθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Καλές διακοπές!

Αναστασία Μίχου