Όσοι έχουν περάσει από την ανεργία, όσοι έχασαν τη δουλειά τους, όσοι ταλαιπωρούνται και εργάζονται για ΜΙΣΟ κομμάτι ψωμί, γνωρίζουν πως είναι να είσαι άνεργος, απλήρωτος, να σε εκμεταλλεύονται.

Δυστυχώς ή ευτυχώς. . . έχασα τη δουλειά μου. Απόφασή μου, απόφαση του εργοδότη, όπως και να έχει βρέθηκα χωρίς εργασία και δυστυχώς γνωρίζω πως είναι να κάνεις τα χαρτιά σου για το επίδομα ανεργίας.

Υπάρχουν οι εργοδότες που δεν έχουν και παλεύουν, που εξηγούνται στους εργαζομένους, που τους λένε παιδιά δεν μπορώ. Να βάλουμε όλοι πλάτη και όλοι να μοιραστούμε ότι μένει.

Υπάρχουν οι εργοδότες που βγάζουν και δε δίνουν ή δίνουν τόσα ώστε να βγάζουν περισσότερα. . .

Στην ΕΡΤ έμαθαν από την τηλεόραση ότι κλείνει και απολύονται, ίσως γιατί η κυβέρνηση έπρεπε να δείξει πυγμή και αποφασιστικότητα, στο ΙΚΑ τους πήγε email, στη συντριπτική πλειοψηφία οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα το μαθαίνουν την ώρα που τελειώνει το ωράριό τους.
Την ώρα που σκέφτονται ότι θα πάνε στο σπίτι τους, στα παιδιά τους, στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσουν, ο προϊστάμενος τους λέει σε θέλουν στο λογιστήριο. . .
Το πιστεύω, σχεδόν πάντα έχουν αποφασίσει για το ποιους θα διώξουν.
Σχεδόν πάντα, όταν είναι «σκληροί» αφήνουν να αιωρείται ότι κάποιος περισσεύει . . .

Πολλές φορές θέλουν να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι για να μην πληρώσουν αποζημιώσεις.

Ένα από τα πολλά παραδείγματα απολύσεων είναι αυτό του ότι ήξεραν όλοι εκτός από τον απολυμένο. . .
Του το είπαν απόγευμα και μάλιστα τυχαία. Έτυχε να πάει στο διευθυντή να ρωτήσει κάτι για τη δουλειά και ο διευθυντής του, του είπε ότι το πόστο που εργάζεται αύριο κλείνει.

Δε του είπε ότι απολύεται, δεν του το είπε όταν του το είπε το αφεντικό. Του το είπε «τυχαία» την τελευταία μέρα, ενώ όλοι οι άλλοι που εργάζονταν εκτός πόστου του ήξεραν.
Θα άλλαζε κάτι αν του το είχε ανακοινώσει με σωστό τρόπο και έγκαιρα; Ίσως και όχι. Πάντως ο απολυμένος σίγουρα δε θα έλεγε ότι «ο διευθυντής ούτε μία απόλυση δεν μπορεί να κάνει σωστά. . .».

Μακάρι κανείς να μην έχανε τη δουλειά του. Μακάρι ο κάθε άνεργος να βρει εργασία αξιοπρέπειας και ελπίδας.
Όταν απολύεσαι, όλα γύρω σου αλλάζουν. Τουλάχιστον να σε ενημερώσουν όπως αξίζει σε έναν εργαζόμενο!

Δεν του είπε απολύεσαι. . . Το κράτησε για να του το πει σε λίγες μέρες.
Άλλωστε ο εργαζόμενος είχε άδεια ακόμα και βάσει της νομοθεσίας, αν δεν την έπαιρνε, έπρεπε να την πληρώσουν.