Στο δήμαρχο Ορεστιάδας επιτέθηκε ο πρώην δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας των δήμων Ορεστιάδας και Σβίλενγκραντ.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα την παρακολούθησε μόλις ένας πολίτης κι αυτός ήταν ο πρώην δήμαρχος Βύσσας. Όλοι οι άλλοι στην αίθουσα ήταν Βούλγαροι υπηρεσιακοί παράγοντες, υπάλληλοι του δήμου Ορεστιάδας (της τεχνικής υπηρεσίας), μία δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης, η Ελένη Χάψαλη, ο πρόεδρος της Καβύλης και η «οικοδέσποινα» λόγω πολύκεντρου Αριάδνη Ροροπούλου.

Η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των δήμων ξεκίνησε επί δημαρχίας Σιανκούρη και αφορά στα έργα ανάπλασης πλατείας Βύσσας και
ανάπλαση πλατείας Καβύλης για το δήμο Ορεστιάδας και αποκατάσταση των σταυροδρομιών «Πολυκλινική», «Πετρόλ», «Σταθμός Λεωφορείων», «Δρόμος Ελλάδας» για το δήμο Σβίλνγκραντ.

Επίσης αφορά στην ανάπλαση πλατείας Καστανεών
και στη μελέτη ανάπλασης παράκτιας περιοχής ποταμού Άρδα στην τοπική κοινότητα Καστανεών του Δήμου Ορεστιάδας και στην αποκατάσταση και αναδάσωση της πράσινης ζώνης του αναχώματος στον ποταμό Μαρίτσα στην περιοχή της οδού Κραϊρετσνα για το δήμο Σβίλενγκραντ, παράλληλα με ενέργειες δημοσιότητας.

Ο Παναγιώτης Σιανκούρης κατηγόρησε το δήμαρχο Ορεστιάδας ότι έφυγε από την εκδήλωση, χωρίς να καθίσει να ακούσει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι λυπάται, αλλά ο δήμαρχος το συνηθίζει.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμαρχος έφυγε περίπου μισή ώρα πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ η εκδήλωση καθυστέρησε να ξεκινήσει σχεδόν μία ώρα, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος βρίσκονταν στην αίθουσα.

Επίσης ο κ. Σιανκούρης μίλησε για μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεσε των έργων, τα οποία έπρεπε να ολοκληρωθούν σε 13 μήνες, ενώ ο δήμος Ορεστιάδας ζήτησε παράταση με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν σε 26 μήνες.
Παράλληλα εξέφρασε φόβους για την ολοκλήρωση της μελέτης για την ανάπλαση του Άρδα.

Στον πρώην δήμαρχο απάντησε ο αντιδήμαρχος Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρχε καθυστέρηση στην έγκριση των επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ορεστιάδας απάντησε από το δημοτικό συμβούλιο λέγοντας ότι υπήρχαν λάθη στις μελέτες και έπρεπε να διορθωθούν.