Το Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου καταδικάζει την αιφνίδια απόφαση της Συγκυβέρνησης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να βάλει λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η πράξη αυτή αποτελεί παραβίαση κάθε συνταγματικής – δημοκρατικής αρχής. Βάζει «λουκέτο» στην ενημέρω-
ση, τον πολιτισμό, στην φωνή της Ελλάδας σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
Η φωνή της Ελλάδας, του πολιτισμού της, της ιστορίας της, που εκπέμπεται από τις συχνότητες της ΕΡΤ σε ολόκληρο τον κόσμο, καταργείται.
Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η Συγκυβέρνηση υλοποιεί τις
απαιτήσεις της Τρόικα αλλά και των ιδιωτικών συμφερόντων, που
μεθοδευμένα καθοδηγούν την πληροφόρηση της κοινής γνώμης.
Αντί η κυβέρνηση με τέτοιες πράξεις ν’ αποφασίζει το κλείσιμο, τον τεμαχισμό και το ξεπούλημα της ΕΡΤ, ας εργαστεί με την ίδια «θέρμη» για την προστασία της περιουσίας του Ελληνικού λαού και το δικαίωμα των 1.500.000 εκ. ανέργων στην εργασία.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι και καταδικάζουμε την αιφνιδιαστική και μονομερή απόφαση της κυβέρνησης και παραμένουμε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ. Τίθεται ευθέως ζήτημα δημοκρατίας, και ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα πρέπει να έλθει άμεσα στη Βουλή προς συζήτηση και να δοθεί η δυνατότητα στην Εθνική αντιπροσωπεία να πάρει θέση δημόσια και δημοκρατικά.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Φουτσιτζής Βασίλειος