Γέννημα θρέμμα Διδυμοτείχου. Πώς αισθάνεστε για την πόλη σας; Την πόλη των μύθων και των παραδόσεων, την πόλη των κάστρων, αλλά και της σύγχρονης καθημερινότητας;

Αγαπώ την πόλη μου και αυτό έμαθα και στα παιδιά μου. Αν και λόγω του επαγγέλματος του συζύγου (Στρατιωτικός) με συχνές μεταθέσεις, λείπαμε αρκετά χρόνια. Πάντα η σκέψη μας ήταν να επιστρέψουμε, πράγμα που έγινε και η χαρά της οικογένειάς μου ήταν μεγάλη.

Το Διδυμότειχο μια πόλη Βυζαντινή με πολλά ιστορικά μνημεία-με αμέτρητες αναμνήσεις του παρελθόντος για μένα και με μια καθημερινότητα που δεν βαριέμαι ποτέ.


Γυναίκα, οικογένεια, πολιτική. Τι ξεχωρίζει μέσα σας;

Τρείς λέξεις με έννοιες διαφορετικές που πρέπει να βρίσκονται σ’ ένα πακέτο.

Η καθεμιά να έχει την δική της θέση και  προορισμό.

Δεν μπορώ να αφήσω καμία απ’ έξω, ούτε να αφήσω να ξεπεράσει κάποια την άλλη. Όλα ισορροπημένα , χωρίς να επιτρέψω να διαφανεί κάτι που να ξεχωρίζει περισσότερο. Οι ρόλοι σίγουρα συνδυάζονται αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε γυναίκα να έχει τη στήριξη της οικογένειας της στις επιλογές της. Χρειάζεται καθημερινή προσπάθεια και πάνω από όλα σωστός προγραμματισμός.

Ας μην ξεχνάμε πως πάντοτε οι γυναίκες ήταν άτομα με πολλούς ρόλους έναντι των αντρών και πάντα τα καταφέρνανε.


Μία φράση που σας χαρακτηρίζει;

« Η αλήθεια λέγεται με απλά λόγια»


Η σημαντικότερη δράση σας από τη νέα σας θέση, μέχρι τώρα ποια είναι;

Ειλικρινά, δεν μπορώ να απαντήσω απόλυτα .

Τι είναι μικρή και τι μεγάλη δράση;

Ίσως η βοήθεια σ’ ένα συνδημότη, να είναι κάτι απλό και να θεωρείται μικρή δράση αλλά με ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ και ίσως η οργάνωση και η πραγματοποίηση μεγαλύτερου έργου να έχει ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Πραγματικά πιστεύω πως στο τέλος της θητείας μου θα κριθεί από τους δημότες το έργο μου.


Ως αντιδήμαρχος, άλλαξε κάτι στα πιστεύω σας; Το λέω αυτό γιατί καθημερινά συναντάτε ανθρώπους με προβλήματα.

Καθημερινά συναντώ ανθρώπους , άλλους με προβλήματα, άλλους με κατανόηση και διάθεση να βοηθήσουν εθελοντικά, άλλους με ιδέες για κάτι καλύτερο για την πόλη μας. Είμαι ανοιχτή σε όλους και επικοινωνώ μαζί τους. Όχι δεν νομίζω πως άλλαξε κάτι στον χαρακτήρα μου και στα πιστεύω μου από την θέση της Αντιδημάρχου, παρά μόνο αυξήθηκε η διάθεση να εργαστώ και να αγωνιστώ. Άλλωστε η επικοινωνία αποτελούσε βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα μου. Είτε είναι ευχάριστη, είτε είναι δυσάρεστη.

 
Μεταφέρετε την καθημερινότητα της αντιδημάρχου στο οικογενειακό σας περιβάλλον;

Διάφορες βιβλιογραφίες για το θέμα αναφέρουν ότι, τα προβλήματα θα πρέπει να μένουν στο γραφείο, όταν φεύγουμε για το σπίτι. Πρακτικά αυτό είναι αδύνατο, διότι η εργασία μου δεν σταματά στο τυπικό ωράριο του δημοσίου υπαλλήλου. Τα προβλήματα των συνδημοτών μας δεν έχουν ώρα ούτε μέρα. Επομένως είναι αδύνατο η καθημερινότητα της Αντιδημάρχου να μην μεταφερθεί στο καθημερινό περιβάλλον.


Αν διαφωνείτε με μία πρόταση της παράταξής σας, θα το δηλώσετε ανοιχτά;

Με χαρακτηρίζει η ειλικρίνεια και το θάρρος της γνώμης. Θα δήλωνα ανοιχτά την αντίθεση μου, την οποία φυσικά θα στοιχειοθετούσα με επιχειρήματα και θα την υποστήριζα επαρκώς. Αν έβλεπα ότι άλλες προτάσεις της παράταξης μου είναι καλύτερα στοιχειοθετημένες και υποστηρίζουν το κοινό συμφέρον των συνδημοτών μου, θα το δεχόμουν χωρίς εγωισμό και μικροσκοπιμότητες.


Υπάρχει χώρος ελπίδας με τα νέα δεδομένα για την πατρίδα μας και την τοπική αυτοδιοίκηση;

Αλλοίμονο αν δεν υπήρχε ελπίδα…..

Κάθε Έλληνας πρέπει να έχει ελπίδες και όνειρα για το αύριο, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να μας τα στερήσουν.

Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα μας έχει περάσει και χειρότερα. Θα αντέξει και θα έρθουν καλύτερες ημέρες και για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Φτάνει να πιστεύουμε και να προσπαθούμε.

  
Αν αύριο σας δίνονταν η δυνατότητα να ανοίξετε το παράθυρο του σπιτιού σας και να επιλέγατε τη θέα. Τι θα θέλατε να δείτε;

Το σπίτι μου βρίσκεται ανάμεσα στον Ερυθροπόταμο και το κάστρο.

Αν μου δινόταν η ευκαιρία να επιλέξω την θέα από το παράθυρο του σπιτιού μου , θα επέλεγα πάλι το ίδιο μέρος , διότι όπως σας είπα παραπάνω αγαπώ τον τόπο μου, την γειτονιά μου, το σπίτι μου αλλά θα ήθελα να αλλάξω τα παρακάτω:

Το κάστρο που φαίνεται από το παράθυρο μου , αξιοποιήσιμο και επισκέψιμο σε όλη του την έκταση, συντηρημένο σωστά , έτσι ώστε να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει και να θυμίζει τις μέρες των Βυζαντινών χρόνων όπου και άκμαζε η περιοχή.

Θα ήθελα να βλέπω τον Ερυθροπόταμο να μην είναι σκουπιδότοπος και πνιγμένος από τα αγριόχορτα, αλλά να είναι καθαρός και ο περιφερειακός δρόμος που τον περιβάλλει , πεζοδρομημένος έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους να απολαμβάνουν τον περίπατό τους.

Θα ήθελα να βλέπω το Δάσος της Τσίγγλας , τόπο προορισμού και αναψυχής για όλο τον Βόρειο  Έβρο.

Ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι στο να συμβάλω κι εγώ στην ανάπτυξη της πόλη που αγαπώ. Έχω όραμα και διάθεση για αυτόν τον τόπο και θα αγωνιστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συνδημότες μου με την ψήφο τους.