Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς, με δήλωσή του έσφιξε ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό χιλιάδων δανειοληπτών και υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αναφερόμενος στο σταμάτημα προστασίας από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας μετά την 1/1/2014.
Αν αυτό συμβεί 110.000 σπίτια θα βγουν στο σφυρί και τα νοικοκυριά θα μείνουν άστεγα.
Η δήλωση του κ. Υφυπουργού εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο, όπου μαζί με την πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε ξένους χρηματοπιστωτικούς οίκους, τα σπίτια χιλιάδων οικογενειών τα οποία λόγω της κρίσης, της ανεργίας, της λιτότητας και των περικοπών σε μισθούς και ημερομίσθια , θα περάσουν μέσω των τραπεζών στα χέρια των μεγάλων ξένων εταιριών κατά κύριο λόγο και μεγαλοϊδιοκτητών, ενδεχομένως και Γερμανών όπως η ειδησιογραφία αναφέρει.
Στη συνέχεια βέβαια και συγκεκριμένα την 4η Ιουνίου 2013 το απόγευμα , ο Υφυπουργός προσπάθησε να «μαζέψει» όσο είχε ήδη πει, αλλά την βόμβα την έριξε και είναι βέβαιο ότι δεν την έριξε τυχαία.
Η άρση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς – αν λάβουμε υπόψη μας το ποσό ιερή και σημαντική είναι η στέγη για τους Έλληνες – μπορεί να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για έκρηξη απρόβλεπτων καταστάσεων, Το ποτήρι ανοχής και αντοχής θα ξεχειλίσει.
Καλούμε τον κο Σκορδα και την Κυβέρνηση ούτε που να ξανασκεφτούν κάτι ανάλογο, με ή χωρίς αστερίσκους. , δουλειά τους είναι να εξασφαλίσουν εργασία στο 1.300.000 ανέργους και όχι να τους τιμωρούν επειδή δεν έχουν δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της ανεργίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Φουτζιτζής Βασίλειος