Συνέντευξη τύπου με θέμα τον απολογισμό του πρόσφατου ταξιδιού του στον Καναδά παραχώρησε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μεταφέρει τις θέσεις των αιρετών και των κατοίκων της Θράκης που αντιτίθενται στην εξόρυξη του χρυσού στην περιοχή του Περάματος Έβρου από την Καναδική εταιρεία “Eldorado Gold”, ύστερα από πρόσκληση της Πανθρακικής Ένωσης Καναδά.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά για τις επαφές που πραγματοποίησε με Καναδούς βουλευτές, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, κυβερνητικούς παράγοντες, διπλωμάτες και φορείς του Καναδά, για τις συναντήσεις του με Έλληνες ομογενείς, καθώς και για τις ομιλίες του στο Μόντρεαλ, την Οτάβα, το Τορόντο και την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα συνεντεύξεων του Καναδικού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Λαμπάκης τόνισε ότι στόχος ήταν να γνωρίσει τον αντίπαλο του δήμου Αλεξανδρούπολης και να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι στον Καναδά (οργανώσεις, κοινοβούλιο, αξιωματούχους) για το τι συμβαίνει με την Eldorado Gold στην Ελλάδα.
Μάλιστα παρουσίασε και βίντεο από τις αντιδράσεις που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια στον Έβρο.