Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σχολείων Μνήμης της Νευρολογικής Κλινικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Τα Σχολεία Μνήμης απευθύνονται σε ασθενείς με άνοια- πιο γνωστή η νόσος Alzheimer- και στους συνοδούς/ φροντιστές τους. Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα “πιλοτικά” μαθήματα που αφορούν συνοδούς /φροντιστές και ασθενείς με ήπιες διαταραχές. Από τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται η τακτική λειτουργία σε μικρές ομάδες ασθενών με άνοια. Ο τρόπος λειτουργίας και οι ομάδες θα καθορισθούν με ευθύνη του Ιατρείου Άνοιας της Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με τη βοήθεια των συνεργατών της Διεπιστημονικής Ομάδας του Ιατρείου.
Πρόγραμμα Δευτέρας 3 Ιουνίου :
1ο πιλοτικό Σχολείο: συνοδοί-φροντιστές Ασθενών με Άνοια* Ώρα 18.00-19.00
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ώρα 19.00
Κτίριο Παλαιάς Γραμματείας Ιατρικής, Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Επίτιμοι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση θα είναι οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Γενεύης Prof. Gabriel Gold, Prof. Eniko Kovari και Prof. Κωνσταντίνος Μπούρας.
Το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη και ώρα 11.30-14.00 επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Κλινικοπαθολογικές Συσχετίσεις στην Άνοια» με διαλέξεις των προσκεκλημένων ομιλητών.
Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής
*(Ο καθορισμός των συμμετεχόντων λόγω περιορισμού των ατόμων σε κάθε ομάδα γίνεται μετά από επιλογή από την Διεπιστημονική Ομάδα του Ιατρείου)