Η δημοσίευση στο διαδίκτυο, οδήγησε στην άμεση επιστροφή του στην εκκλησία.

Ο Σταυρός ευλογίας που είχε κλαπεί από τον Άγιο Νικόλαο στην Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται και πάλι στην εκκλησία.

Η ανακοίνωση της μητρόπολης οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς ο σταυρός αναγνωρίστηκε από άτομο το οποίο το αγόρασε από τον κλέφτη!

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Σταυρού της ευλογίας ξεκίνησε, όταν ένας τοξικομανής προσπάθησε να πουλήσει το σταυρό.
Στην αναζήτηση αγοραστή έπεσε πάνω σε πολίτη και του ζήτησε να τον πάρει για 20 Ευρώ. Ο πολίτης, κατάλαβε ότι έχει κλαπεί και τον αγόρασε αμέσως με σκοπό να τον παραδώσει στη μητρόπολη και να επιστρέψει στην εκκλησία που ανήκε.
Η αγορά έγινε τη Δευτέρα το βράδυ και την Τρίτη πριν πάει με το Σταυρό στη μητρόπολη, είδε στο διαδίκτυο την ανακοίνωση της μητρόπολης και αμέσως κατάλαβε τι κρατάει στα χέρια του.

Χωρίς να χάσει χρόνο, τηλεφώνησε σε ιερέα, του εξήγησε και τελικά παρέδωσε το Σταυρό της ευλογίας.
Η μητρόπολη θέλοντας να τον ευχαριστήσει για την έξυπνη πράξη του εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται:
«Δοξολογούμε τον Άγιο Θεό και ευγνωμονούμε τους αγίους μας που εξασφάλισαν αυτή την ευχάριστη έκβαση στο γεγονός που επί μία ολόκληρη εβδομάδα ταλαιπώρησε τις συνειδήσεις μας. Ευχαριστούμε θερμά τον συμπολίτη μας που χειρίστηκε με φόβο Θεού και ευσυνειδησία την υπόθεση και παρέδωσε πίσω στη λειτουργική χρήση τον Σταυρό. Ευχόμαστε υγεία και κάθε ευλογία σ’ αυτόν και την οικογένειά του. Ακόμη προσευχόμαστε ο Άγιος Θεός και ο προστάτης μας Άγιος Νικόλαος, να πληροφορήσουν τη συνείδηση του νεαρού που διέπραξε την κλοπή και να τον βοηθήσουν να απαλλαγεί από την καταστροφική εξάρτησή του».
Image and video hosting by TinyPic