Με εύφημο μνεία αποφάσισε να τιμήσει τη Σωτηρία Μαραγκοζάκη για το πολυφωνικό ιστορικό της μυθιστόρημα Ο Ύπατος της Σμύρνης η κριτική επιτροπή του ηλεκτρονικού περιοδικού «Αναγνώστης», στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων λογοτεχνών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα 21/5/2013. Σημειωτέον ότι στους πρωτοεμφανιζόμενους πρωταγωνίστησαν οι ποιητές. Πρωτότυποι, τολμηροί στη θεματογραφία και στις εικόνες τους, όπως και έτοιμοι για σημαντικές ανατροπές, η επιτροπή έκρινε ότι έκαναν ξανά την ποίηση σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Παρά ταύτα κρίθηκε πως στην πεζογραφία ξεχώρισε Ο Ύπατος της Σμύρνης.
Ο Αναγνώστης, το ηλεκτρονικό περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες, διοργανώνει την τελετή απονομής των «Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη» στις 12 Ιουνίου 2013, , στο Μέγαρο Μουσικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Μέγαρον Plus.
Πρόκειται για έναν νέο όσο και παλιό θεσμό. Μετά το κλείσιμο του ιστορικού περιοδικού Διαβάζω, οι συντελεστές του μαζί με νέους συνεργάτες αποφάσισαν να δώσουν μια συνέχεια δημιουργώντας το καθημερινό ηλεκτρονικό περιοδικό ο Αναγνώστης.

Εφ. «Η Γνώμη»