Νέες θέσεις εργασίας έχουν προκηρυχθεί αυτό το διάστημα για φορείς και οργανισμούς της Θράκης. Αρχικά, προκήρυξη για πρόσληψη διδακτικού προσωπικού με ωριαία αποζημίωση έχει εκδώσει η σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, ενώ η ΤΙΕΔΑ θα προχωρήσει στην πρόσληψη 5 ναυαγοσωστών για τις παραλίες της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, την πρόσληψη 2 ατόμων εποχικού προσωπικού ανακοίνωσε και ο δήμος Σαμοθράκης. Στο νομό προβλέπονται θέσεις παθολογίας και παιδιατρικής σε Διδυμότειχο και Σαμοθράκη προκειμένου να στελεχωθούν το νοσοκομείο και το κέντρο υγείας αντίστοιχα.

Διδακτικό προσωπικό στη σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου
Το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου προκηρύσσει την πρόσληψη με επιλογή, διδακτικού προσωπικού με ωριαία αποζημίωση για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών του, κατά την Εκπαιδευτική περίοδο 2013 – 2014 (Από Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 έως και Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013).
Οι προς κάλυψη θέσεις για τα αντίστοιχα μαθήματα, είναι οι κάτωθι:
Σημείωση: Για τα αντικείμενα 1, 2, 3, 4, 5 & 6, απαιτείται ο διορισμός αστυνομικών εν ενεργεία ή εν συντάξει αστυνομικών – στρατιωτικών.
Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης ως και τα σχετικά υπηρεσιακά έντυπα τα απαιτούμενα για την υποβολή της υποψηφιότητας (αίτηση, κ.λ.π.) παρέχονται από την Υπηρεσία στη διεύθυνση 1χλμ. επαρχιακής οδού Διδυμοτείχου – Μεταξάδων Τ.Κ. 68300 Διδυμότειχο-Γραφείο Σπουδών & Δημ. Σχέσεων.
Η προκήρυξη μπορεί να αναζητηθεί και στο http://et.diavgeia.gov.gr/ (αναζήτηση με ΑΔΑ: ΒΕΝΗΙ-ΠΗΥ ).
Για λοιπές λεπτομέρειες και πληροφορίες, παρακαλούνται οι κ.κ. υποψήφιοι να απευθύνονται στην Υπηρεσία, στην ανωτέρω διεύθυνση ή στα τηλέφωνα 2553026681-82-83-84 εσωτερικό 9460 και από ώρες 08:00’ μέχρι 14:00’.
Η υποβολή των αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πρόσληψη με επιλογή των υποψηφίων θα γίνεται μέχρι την 14:00’ ώρα της 11ης Μαΐου 2013, προσωπικά από τους υποψηφίους ή από τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους τους στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.
Δυνατή η υποβολή των αιτήσεων ή μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφοράς των ΕΛΤΑ ή Courier στην έδρα της Υπηρεσίας μας, υπό την προϋπόθεση εφαρμογής των αναφερομένων στη σχετική προκήρυξη

5 ναυαγοσώστες στην ΤΙΕΔΑ
Η ΤΙΕΔΑ ΑΕ, προκηρύσσει Ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες
προσφορές και ελεύθερη συμπλήρωση τιμολογίου με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την ανακήρυξη μειοδότη για την εκτέλεση της εργασίας «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΤΙΕΔΑ ΑΕ» με ανάγκη πρόσληψης πέντε ναυαγοσωστών κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, οι οποίοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίων σχολής αναγνωρισμένης από την αρμόδια λιμενική αρχή και εφοδιασμένοι με τον
ανάλογο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις.
Οι ναυαγοσώστες θα καλύψουν τις 4 πιο πολυσύχναστες παραλίες της Αλεξανδρούπολης, δηλαδή τη δημοτική πλαζ, το Δελφίνι, την Αγία Παρασκευή Μάκρης 2 πύργοι και τα Δίκελλα.
Ο διαγωνισμός θα γίνει την 20/05/2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 π.μ. (ώρα
λήξης παραλαβής προσφορών) στα κεντρικά γραφεία της ΤΙΕΔΑ ΑΕ, επί της Πλατείας Κύπρου 17, Τ.Κ.:68100, στην Αλεξανδρούπολη.
Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει από την τριμελή Επιτροπή παραλαβής που
ορίστηκε με την υπ’ αριθμ. 2013/05/A1 Απόφαση του Δ.Σ. της ΤΙΕΔΑ ΑΕ, με την προαιρετική παρουσία όσων υποβάλουν προσφορά στο διαγωνισμό. Τυχόν διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους της Διακήρυξης παρέχονται από τη
Γραμματεία της ΤΙΕΔΑ ΑΕ (εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 -14:00 τηλ. 2551088340, 2551028735).

Πρόσληψης εποχιακού προσωπικού στον Δήμο Σαμοθράκης
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ανακοινώνει ότι ο Δήμος Σαμοθράκης θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δύο (2) ατόμων για κάλυψη εποχιακών ή παροδικών αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων ειδικότητες με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο:

Οι υποψήφιοι των παραπάνω ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Σαμοθράκης, στην Χώρα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , εντός δέκα (10) ημερών, δηλαδή από 16/5/2013 μέχρι και 25/5/2013.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σαμοθράκης (αριθ. τηλεφώνου 2551350820).

Προκήρυξη: θέσεις επικουρικών γιατρών
Στην προκήρυξη 405 θέσεων επικουρικών γιατρών για την ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού των νοσοκομειακών μονάδων όλης της χώρας προχώρησε το υπουργείο Υγείας, με απόφαση του υπουργού, Ανδρέα Λυκουρέντζου.
Συγκεκριμένα, από τις 405 θέσεις οι 61 αφορούν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εκ των οποίων οι 26 σε νοσηλευτικά ιδρύματα της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας και οι 35 σε νοσηλευτικά ιδρύματα της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης.
Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσω των προβλεπόμενων εκ του νόμου διαδικασιών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «με την παραπάνω απόφαση του υπουργού Υγείας συνεχίζεται αταλάντευτα η στελέχωση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να ανακοινωθεί η υλοποίηση του σχεδιασμού ενίσχυσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των νοσηλευτικών μονάδων της νησιωτικής Ελλάδος».
Στο νομό προβλέπονται θέσεις παθολογίας και παιδιατρικής σε Διδυμότειχο και Σαμοθράκη προκειμένου να στελεχωθούν το νοσοκομείο και το κέντρο υγείας αντίστοιχα.
Οι θέσεις και οι ειδικότητες είναι οι εξής:
Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Ή ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ 1
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ 1
Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου (για το πρώην Γ.Ν. Διδυμοτείχου)
ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ 1
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ Ή ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ1
Οι επικουρικοί ιατροί θα προληφθούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, των οποίων η ισχύς θα είναι δώδεκα μήνες.
Εφ. «Η Γνώμη»