Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης γιορτάζει τη διεθνή ημέρα μουσείων με εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους γονείς τους
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Σάββατο 18 Μαΐου με το θέμα «Μνήμη + Δημιουργικότητα = Κοινωνική αλλαγή», όπως ορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων για το 2013. Σε συνεργασία με τη Νατάσα Φιλιππουπολίτη, λέκτορα μουσειακής εκπαίδευσης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το μουσείο θα πραγματοποιήσει δύο εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά και μία ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς τους.
Σάββατο 18/05 – 11:00-12:00
«Από την Αλεξανδρούπολη στην Ακρόπολη της Αθήνας…σε μισή μαγική ώρα!», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών με την Κατερίνα Σέρβη, συγγραφέα παιδικών βιβλίων.
Σάββατο 18/05 – 18:30-20:00
«Εμπρός βήμα ταχύ! Παιχνιδο-τσουβαλο-ιστορίες για την Ακρόπολη…», εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά 4-7 ετών με τις παιδαγωγούς του μουσείου, Ιωάννα Κούκουνα και Χαρούλα Κουγιτάκη.
Σάββατο 18/05 – 19:00-20:00
«Μια μέρα στο μουσείο με την οικογένειά μου!», μια ενημέρωση και πολλές ιδέες για το πώς μπορούν οι οικογένειες να αξιοποιήσουν το μουσείο στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους, με την Κατερίνα Σέρβη.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.
Δηλώσεις συμμετοχής στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο 25510 28926, κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου (Τετάρτη έως Σάββατο 10:30-14:30). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα είναι 15 παιδιά. Σε περίπτωση υπερκάλυψης των θέσεων, τα παιδικά προγράμματα θα επαναληφθούν την Κυριακή 19 Μαΐου (11.00-12.00 και 11.00-12.30, αντιστοίχως).
Σημειώνεται ότι κατά το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαΐου 2013, η είσοδος στο μουσείο για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Με την ευγενική υποστήριξη:
Η Κατερίνα Σέρβη γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και σπούδασε αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά τις σπουδές της εργάστηκε για ένα διάστημα στο Υπουργείο Πολιτισμού και, στη συνέχεια, σε μια σειρά από διαφημιστικές εταιρίες, στο δημιουργικό τους τμήμα. Από το 2004 δουλεύει ως ανεξάρτητη κειμενογράφος, συγγραφέας και μεταφράστρια. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνεται μία επίτομη Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, ένας οδηγός της Αθήνας και ένας οδηγός της Ακρόπολης και του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, όλα από τις εκδόσεις Εκδοτική Αθηνών, ένα λεύκωμα (Αιγαίο) από τις Εκδόσεις Μίλητος και αρκετά βιβλία για παιδιά: μία σειρά αρχαιολογικών οδηγών για παιδιά (Μισή Μαγική Ώρα στην Ακρόπολη, Μισή Μαγική Ώρα στην Ολυμπία, Μισή Μαγική Ώρα στην Επίδαυρο, Μισή Μαγική Ώρα στους Δελφούς,) μία σειρά μυθολογίας σε κόμικ (Ηρακλής, Ιάσονας, Θησέας, Οδυσσέας), βιβλία παιδικής λογοτεχνίας (Άτυχο Δάχτυλο, Χτύπα Ξύλο, το Κινητό του Άι Βασίλη), όλα από τις Εκδόσεις Πατάκη, καθώς και η ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης σε κόμικ, με τίτλο Ο Πέτρος και η Επανάσταση του 1821, από το Σκάι Βιβλίο. Επιπλέον, το 2012 επέστρεψε στα πανεπιστημιακά έδρανα, ως φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό Μουσειακές Σπουδές, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.