Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Πάνω από έναν αιώνα πίσω, το 1886, οι εργάτες του Σικάγο έδωσαν τις απαντήσεις με τους μαζικούς, ηρωικούς αγώνες τους. Το μήνυμα αυτών των αγώνων παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ:

Η φετινή εργατική πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, οφείλει να γίνει αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης, των εργατικών- λαϊκών αντιστάσεων, απέναντι στα φαινόμενα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της υπογραφής ατομικών, της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων στο δημόσιο και της απαξίωσης του ρόλου του, της τρομακτικής ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Να γίνει η αρχή για να σηκώσουν οι εργαζόμενοι ψηλά το κεφάλι,να αγωνιστούν, μαζί με όλα τα θύματα των μνημονιακών πολιτικών για την ανατροπή των μνημονίων που χρεοκοπούν τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία του λαού, ξεριζώνουν τους νέους και τις νέες από τη χώρα μας, ρημάζουν την δημόσια περιουσία και την παραδίδουν στις πολυεθνικές, και εν τέλει μετατρέπουν την χώρα και τον λαό της σε εξαθλιωμένη ευρωπαϊκή αποικία.

Η απάντηση των εργαζομένων στις μνημονιακές πολιτικές, οφείλει να είναι ηχηρή και αποφασιστική, με ενότητα και ταξική αλληλεγγύη στο σχεδιασμένο κλίμα τρομοκρατίας, βίας και καταστολής, στην παραγωγή «επίορκων» στο δημόσιο, στα εδώλια των κινητοποιήσεων και των αγωνιστών, στην επίθεση στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες που απειλούν την συνοχή της κοινωνίας και τη δημοκρατία.

Απέναντι σε αυτή την καταστροφική πολιτική που «βομβαρδίζει» και «ακρωτηριάζει» τις ζωές μας, ο μόνος νικηφόρος δρόμος είναι οι μαζικοί, ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων.

H Τ.Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α Β.Έβρου καλεί όλους τους εργαζόμενους και άνεργους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μαΐου στο Ηρώο Ορεστιάδας στις 10.30 π.μ.

Τ.Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΕΚΜ Β.Έβρου
http://syriza-bevrou.blogspot.gr/