Συνελήφθησαν την Παρασκευή σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο Σύροι διακινητές, ηλικίας 32 και 33 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας ομάδα μεταναστών.
Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν σε αγροτική οδό, τρία αυτοκίνητα, και τρία άτομα. Μόλις τα τρία άτομα είδαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να ξεφύγουν τρέχοντας. Λίγη ώρα αργότερα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, παρά την αντίσταση που προέβαλαν στους αστυνομικούς.
Κοντά στα αυτοκίνητα σε θαμνώδη έκταση, ανέμενε μια ομάδα λαθρομεταναστών, οι οποίοι μόλις αναλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκαν επίσης σε φυγή. Τελικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε λαθρομετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι διακινητές πήγαν στο σημείο συνάντησης προκειμένου να παραλάβουν τους μετανάστες στα οχήματα και να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της Χώρας. Επίσης προέκυψε ότι για το ένα από τα αυτοκίνητα έχει δηλωθεί κλοπή σε περιοχή της Αττικής, πριν από ενάμιση μήνα περίπου.
Κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών.