1η ΜΑΗ 2013 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ του Ν. Έβρου , απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση.
Απεργιακή – Αγωνιστική και Ιστορική είναι η 1 n Μάη για το εργατικό κίνηµα. τους εργαζόµενους. τους συνταξιούχους. τους ανέργους της χώρας µας. όπως και για τους εργαζόµε-νους, τους εκµεταλλευόµενους και καταπιεσµένους όλου του κόσµου.
Στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσµο. τα εργατικά δικαιώµατα δέχονται ολομέτωπη επίθεση αμφισβήτησης και κατάργησης απ’ τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες νεοφιλελεύθερες ισοπεδωτικές πολιτικές. γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι απεργούν σε όλο τον πλανήτη την 1η Μάη.
Σήµερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρα τα αιτήµατα και οι διεκδικήσεις της εργατικής τάξης απ ‘το εκμεταλλευτικό και καταπιεστικό καπιταλιστικό σύστηµα. Η παγκοσμιοποίηση και οι λεγόµενες «αγορές» πανίσχυρες, ανεξέλεγκτες και κυρίαρ¬χες. προσπαθούν να επιβάλλουν στους λαούς και στις Χώρες τους νόµους του κέρδους και της ασύδοτης εκµετάλλευσης. ακυρώνοντας τα συνδικάτα και τις κοινωνικές κατακτήσεις.
Ιδιαίτερα για τους Έλληνες εργαζόµενους η Πρωτοµαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθµό και αφετηρία µνήµης, τιµής και αγώνα για τα βασικά και θεµελιώδη εργατικά. κοινωνικά και δηµοκρατικά δικαιώµατα των δυνάµεων της εργασίας, των συνταξιούχων. των ανέργων που δοκιµάζονται σκλnρά και βά¬ναυσα από τις Κυβερνητικές και Τροϊκανές πολιτικές.
Τιµώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινή¬µατος. όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα µε¬γάλα και ιερά δικαιώµατα της τάξης µας. όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν µε την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ. την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουµε αγωνιστικό-απεργιακό πα¬ρόν στο κάλεσµα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ την Μ.Τετάρτη 1 η Μάη.
Οι Κυβερνητικές πολιτικές, τα µνηµόνια και οι εκβιαστικές απαιτήσεις των ευρωπαίων ισχυρών βυθίζουν τη χώρα σε κα¬ταστροφική ύφεση. σε εκτόξευση της ανεργίας, σε διεύρυνση των ανισοτήτων. της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αν πρέπει κάτι να ακυρωθεί ή να «µετατοπιστεί» είναι αυτές οι πολιτικές και όχι η Πρωτοµαγιάτικη Απεργία.
Αυτό που πρέπει να καταργηθεί είναι το Ευρωπαϊκό νεοφι¬λελεύθερο και µονεταριστικό πολιτικό µοντέλο που καταστρέ¬φει την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Νότια Ευρώπη και εν τέλει όλη την Ευρώπη.
Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι ,
Η κρίση, το έλλειµµα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόµενους. τους συνταξιούχους και τους ανέργους στους οποίους φορτώνεται το βάρος για την αντιµετώπισή τους, απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν, πληρώνουν φό¬ρους και δηµιουργούν πλούτο σ’ αυτή τη χώρα είναι οι αθώοι και τα θύµατα καταστροφικών οικονοµικών πολιτικών.
Οι Τραπεζίτες, οι επιχειρηµατίες. οι µεσάζοντες και τα πιράνχας των προµηθειών του δηµοσίου που λεηλάτησαν τον πλού¬το της χώρας συνεχίζουν και διευρύνουν µε τις «πλάτες» των Τροϊκανών τα προνόµιά τους. µένοντας στο απυρόβλητο και εκτός βαρών και ευθυνών.
Οι προκλήσεις και τα προβλήµατα είναι τεράστια και σοβαρά γι’ αυτό και η ενότητα όλων των δυνάµεων της εργασίας εί¬ναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε. για να αντιπαλέψουµε και να ακυρώσουµε αυτές τις πολιτικές.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την 1″ Μάη να σπάσουµε τα δεσµά των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Να επιβάλλουµε την υπογραφή Συλλογικών Συµβάσεων. µε αξιοπρεπείς µισθούς και ηµεροµίσθια για ΟΛΟΥΣ και την προστασία των θέσεων εργασίας
Να ανατρέψουµε τις υφεσιακές και αδιέξοδες οικονοµικές πολιτικές που παράγουν Ανεργία. ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Να επανακτήσουµε το θεσµικό εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγµατικά κατάργησαν τα µνηµόνια
Να επανακτήσουµε τα ασφαλιστικά, κοινωνικό και δηµο¬κρατικά µας δικαιώµατα, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη
Να δηµιουργήσουµε δίχτυ προστασίας, βοήθειας και αλλη¬λεγγύης στους εργαζόµενους. έλληνες και µετανάστες. που βιώνουν το φάσµα της ανεργίας, της εκµετάλευσης και της Kαταδίωξnς
Να αποτρέψουµε την εκποίηση και το ξεπούληµα των δ笵οσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σ笵ασίας
Να ακυρώσουµε την κυριαρχία και την δικτατορία των αγο¬ρών και των τραπεζιτών
Να επιβάλλουµε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ. ΙΣΟΤΗΤΑΣ, Δικαιοσύνης και σεβασµού των εργατικών δικαιωµάτων.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
‘0λοι μαζί … Μπορούμε να νικήσουμε !!!

Όλοι στην συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Μάη 2013 ώρα 10.00 το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου στην Αλεξανδρούπολη για να τιμήσουμε την επέτειο της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Φουτζιτζής Βασίλειος