Ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το Σάββατο το πρώτο ΔΩΡΕΑΝ ανοιχτό σεμινάριο αυτοάμυνας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, εκπαιδευτές ήταν ο Δημήτρης Βερικούκης, παγκόσμιος Πρωταθλητής μοντέρνας αυτοάμυνας ISDO 2012 και 2 φορές αργυρός πανελληνιονίκης σε διασυλλογικά πρωταθλήματα karate, πιστοποιημένος εκπαιδευτής αυτοάμυνας από την International Self Defense Organization και καλεσμένος εκπαιδευτής ο Αλέξαδρος Παρασίδης από το Budo Academy Κομοτηνής πιστοποιημένος εκπαιδευτής αυτοάμυνας Ju-jitsu Self-Defense μαύρη ζώνη 5 dan, πτυχιούχος προπονητής Ju-Jitsu από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο μέγιστο και πάνω από τις προσδοκίες μας συγκεντρώνοντας 90 συμμετοχές ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο του τμήματος που είχαμε θέσει, το αποτέλεσμα ήταν μη θέλοντας να δυσαρεστήσουμε τους αιτούντες και αναγνωρίζοντας πως η αυτοάμυνα είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο λίγων αποφασίστηκε από τους εκπαιδευτές να γίνουν δύο τμήματα στο σεμινάριο ώστε να μπορέσουνε να εκπαιδευτούν όλοι όσοι προσήλθαν.
Η αυτοάμυνα και η ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες είναι ένας τρόπος ζωής και μας προσφέρει τα μέσα για την ασφάλεια και τη προστασία της ζωής μας έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την σωματική μας ακεραιότητα. Η βία στην καθημερινότητά μας δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Με αυτό το σκεπτικό και ερμηνεύοντας την ψυχολογία των πολιτών που επηρεάζεται αρνητικά από τα κρούσματα βίας που εντείνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα θεωρούμαι ότι ξεκινάει ένας θεσμός στην Αλεξανδρούπολη, δείχνοντας το πρόσωπου του κοινωνικού χαρακτήρα, προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και αφουγκράζοντας την ανησυχία των συντοπιτών μας στο προσεχές μέλλον θα διεξαχθούν και άλλα τέτοιου τύπου ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια αυτοάμυνας.
Το σεμινάριο ήταν μια προσφορά του τμήματος KARATE & Αυτοάμυνα του Α.Γ.Σ. «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» Τέρμα Ηροδότου (fb: καρατε αλεξπολης) σε συνεργασία με το τμήμα Μοντέρνας Αυτοάμυνας (fb αυτοάμυνα αλεξπολης) του Α.Γ.Σ. «ΝΙΚΗ» Ανδριανουπόλεως 16 και με την στήριξη του Budo Academy Κομοτηνής.
Ευχαριστούμε θερμά τον Θεόδωρο Κουκουβελάκη Γυμναστή ΤΕΦΑΑ και Δάσκαλο tae kwon do στον Α.Γ.Σ. ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ για την στήριξή του και την παραχώρηση του χώρου καθώς και τον τον Κυριάκο Πολυχρόνη Γυμναστή ΤΕΦΑΑ και Δάσκαλο tae kwon do στον Α.Γ.Σ. ΝΙΚΗ για την επίσης στήριξή του.
Image and video hosting by TinyPic