Του Γιώργου Πανταζίδη
Νέα διοίκηση αποκτά λίαν συντόμως ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Ο Ο.Λ.Α. όπως έγινε γνωστό, αλλάζει πρόσωπα και σχήμα και αναμένονται εξελίξεις. Πρόεδρος του Οργανισμού αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου Σταύρος Σταυράκογλου, ενώ το ευέλικτο τριμελές συμβούλιο πλαισιώνει και ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης.
Αρχικά είχε επιλεγεί και ο Δημήτρης Καραβασίλης, διευθυντής του Grandhotel Egnatia – Grecotel, στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, αρνήθηκε τη θέση και αναζητείται νέο πρόσωπο. Σε επικοινωνία που είχε η ΓΝΩΜΗ με τον κ. Καραβασίλη, ο ίδιος μας είπε ότι απέστειλε επιστολή με την οποία γνωστοποιούσε ότι δεν μπορούσε, για λόγους επαγγελματικούς και προσωπικούς να αποδεχθεί την θέση στο νέο ΔΣ του ΟΛΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταυράκογλου και ο κ. Χατζηκωνσταντίνου, ενδέχεται σήμερα ή αύριο να μεταβούν μαζί στην Αθήνα για τα τυπικά. Όσο για τις επίσημες ανακοινώσεις καθώς και η δημοσίευση του ΦΕΚ θα γίνει πιθανότατα αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Σε ότι αφορά το μέλλον του κ. Σταυράκογλου στο δήμο, όπως γίνεται αντιληπτό, θα υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, οπότε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης καλείται να αναθέσει καθήκοντα σε πρόσωπο έμπειρο με γνώση στα εσωτερικά του Δήμου.