Πραγματοποιήθηκαν χτες τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Τέχνη Γένους Θηλυκού», στην Art Gallery, στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρουσιάζονται έργα έξι γυναικών ζωγράφων που ζουν κι εργάζονται στον Έβρο.
Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα των δράσεων «Μάρτης της Ισότητας» που διοργανώνουν η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας ΑΜΘ & η Π.Ε. Έβρου και γίνεται σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδος – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη. Η κα Νικολάου ευχαρίστησε τις έξι ζωγράφους που συμμετέχουν στην έκθεση και τις επαίνεσε για το έργο τους. Αναφέρθηκε, επίσης, στις δράσεις που πραγματοποιούνται από την ΠΕΠΙΣ στο πλαίσιο του «Μάρτη της Ισότητας» και στην ανταπόκριση που έχει υπάρξει από τον κόσμο του Έβρου και της Ροδόπης. Στόχος της ΠΕΠΙΣ είναι να «ταξιδέψουν» οι δράσεις αυτές και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας.
Οι ζωγράφοι είναι οι: Αυγερινίδου Πουλχερία, Κωστίδου Καλλιόπη, Νταλαγιώργου Γεωργία, Παπαχριστούδη Αναστασιάδη Αργυρώ, Παυλίδου Μαριάννα, Ταμπούρα – Πεφτουλίδη Αθανασία.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 Μαρτίου έως τις 17 Απριλίου 2013 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.
Image and video hosting by TinyPic