«Είμαστε στο ‘εμείς’ και όχι στο ‘εγώ’». Αυτό ήταν το μήνυμα σχολικής εορτής που οργανώθηκε στο Γενικό Λύκειο Ιάσμου, για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Τα κείμενα είχαν κύριο σκοπό να καταδείξουν τη σημασία της επανάστασης του 1821 που υπήρξε η αφετηρία της ίδρυσης του ελληνικού κράτους και ενέπνευσε και άλλους λαούς στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να διεκδικήσουν και εκείνοι την ελευθερία τους.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε αποσπάσματα από τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου, το ποίημα «Αρματολοί και Κλέφτες» του Ρ. Κράους, «τον Όρκο των Φιλικών», απόσπασμα από τα «Απομνημονεύματα» του Θ. Κολοκοτρώνη, απόσπασμα από τα «Απομνημονεύματα» του Μακρυγιάννη, απόσπασμα από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Δ. Σολωμού. Η χορωδία του σχολείου τραγούδησε τα τραγούδια: «Δέκα Παλικάρια», «Να ‘τανε το ’21», «Γεια σου χαρά σου Βενετιά». Το χορευτικό τμήμα παρουσίασε τους παραδοσιακούς χορούς: Γιατρό, Φυσούνι, Ζωναράδικο, Χασάπικο, Χασαποσέρβικο.
Την επιμέλεια της γιορτής είχε η φιλόλογος κ. Αργύρη Μαρία, ενώ τους χορούς επιμελήθηκε η γυμνάστρια του σχολείου κ. Δήμητρα Ντάρα.
Με την παρουσία του μας τίμησε εφέτος ο Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Ροδόπης και Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας, κ. Δημήτρης Βλάχος ο οποίος απευθύνοντας χαιρετισμό εξήρε τη σημασία της γνώσης του παρελθόντος και της ιστορίας μας για την ορθή χάραξη της πορείας μας στο παρόν. Ο Σύμβουλος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της γιορτής, μαθητές, καθηγητές και Διεύθυνση.

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Δήμου Ιάσμου που με την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου και τη συνεισφορά τους σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό βοήθησαν να στεφθεί με επιτυχία ακόμη μία εκδήλωση του σχολείου μας.
Image and video hosting by TinyPic