Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC)- Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 6 Μαρτίου ημερίδα με θέμα «Γενόσημα Φάρμακα, μύθοι και πραγματικότητα» στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Στην ημερίδα αυτή θα συμμετείχε πλήθος φοιτητών, αλλά και απλών πολιτών που ήθελαν να εμβαθύνουν στο θέμα.
Το κοινό ενημερώθηκε για τις βασικές έννοιες των γενοσήμων και την ασφάλειά τους, την εμπορική και οικονομική τους διάσταση και την εφαρμογή τους στην κλινική πράξη. Μετά το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η HelMSIC θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Αναπληρωτή Καθηγητή Φαρμακολογίας ΔΠΘ, κο. Μανωλόπουλο Ευάγγελο, για τον συντονισμό της ημερίδας, όλους τους ομιλητές καθώς και το κοινό που μας τίμησε με την παρουσία του.

Τι είναι η HelMSIC;
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students’ International Committee – HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr και στο www.alexandroupolis.helmsic.gr.