Με τη ΓΓ του ΚΚΕ συναντήθηκε το Σάββατο ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης. Ο κ. Ιωαννάκης που υποδέχτηκε τη ΓΓ του ΚΚΕ με μία ανθοδέσμη στο θέμα της εξόρυξης χρυσού έχει ταυτόσημες απόψεις με την κ. Παπαρήγα. Μετά τη συνάντησή τους ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών δήλωσε:
«Οι μάσκες πέφτουν και όσοι επενδύουν την ανεργία και την ανέχεια του κόσμου της Θράκης για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους για εξόρυξη του χρυσού σε Πέραμα και Σάπες λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.
Ναι αυτή τη στιγμή η περιοχή μας μαστίζεται από την ανεργία η οποία ξεπερνά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 26%.
Η ανέχεια στις Σάπες είναι καθημερινότητα και αυτό το βλέπει κανείς από την μεγάλη μετανάστευση η οποία έχει αποδεκατίσει τους οικισμούς μας.
Το επιχρυσωμένο χάπι ότι η επένδυση χρυσού θα λύσει την ανεργία και την ανέχεια είναι κούφια λόγια, τα οποία πλέον δεν πείθουν κανένα.
Θέλουμε να ζήσουμε με προοπτική, θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον όπου τα νερά δεν θα είναι μολυσμένα και η θάλασσά μας θα είναι καθαρή.
Ανάπτυξη για την Θράκη υπάρχει και βρίσκεται στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, ανάπτυξη υπάρχει στον τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ανάπτυξη υπάρχει στα πανεπιστήμιά μας και στην παροχή υπηρεσιών, ανάπτυξη υπάρχει στην μεταποίηση των προϊόντων μας που η φύση απλόχερα μας χαρίζει.
Ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών είναι τόπος, όπου μπορεί να εφαρμοστεί ένα οικολογικό μοντέλο ανάπτυξης και αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων, των παραλιών μας, με ταυτόχρονη προστασία της πανίδας και της χλωρίδας μας».