Τελέστηκε, ο αγιασμός στο νεοαποκτηθέν περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη, της περιφερειακής συμβούλου Λίτσας Κουκουβέλα, του λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης Νικόλαου Πασσάδη, του αστυνομικού διευθυντή Νικόλαου Μενεξίδη, του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνου Κούκουρα, υπηρεσιακών παραγόντων του Λιμενικού Σώματος και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Μετά το πέρας της τελετής ο σεβασμιότατος ευχήθηκε «Καλές θάλασσες» χαρίζοντας έναν καλαίσθητο, χειροποίητο, ξύλινο σταυρό για την προστασία πληρώματος και σκάφους.
Η αντιπεριφερειάρχης Έβρου απαντώντας στις ευχαριστίες του Λιμενάρχη για τις από πλευράς Π.Ε. Έβρου ενέργειες απόκτησης του νέου περιπολικού σκάφους είπε «Ενεργήσαμε με βάση το συμφέρον των πολιτών και της ευρύτερης κοινωνίας του Έβρου για ασφάλεια και προστασία. Ξεπεράσαμε εμπόδια του τύπου ποιος και γιατί είναι αρμόδιος προκειμένου να είμαστε συνεπείς στο ρόλο μας. Έχω πει ξανά ότι είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές της δικής μου θητείας το ότι καταφέραμε να βοηθήσουμε, καθώς μια τέτοια δαπάνη δεν ενέπιπτε στις αρμοδιότητές μας και δεν ήταν επιλέξιμη. Σήμερα η περιοχή μας έχει το περιπολικό αυτό σκάφος που ήταν απαραίτητο, αλλά και αυτονόητο να υπάρχει. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπηρεσιακούς παράγοντες που πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και προσπάθησαν για να διαθέτει η πόλη μας, η θάλασσά μας, το λιμενικό μας, ένα σκάφος το οποίο θα προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους ναυτικούς, τους ψαράδες, τους πολίτες.»
Το Λιμενικό Σώμα δια χειρός του Κυβερνήτη του σκάφους απένειμε τιμητική πλακέτα στην Αντιπεριφερειάρχη Έβρου για τις προσπάθειές της.