Χιλιάδες θρακιώτες βγήκαν στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης για να διαμαρτυρηθούν για τα χρυσωρυχεία και τη σχεδιαζόμενη εξόρυξη στο Πέραμα.

Πολίτες κάθε ηλικίας με τη νεολαία της Θράκης στην πρώτη γραμμή είπαν ένα ξεκάθαρο όχι.

Πρώτοι μίλησαν μαθητές γυμνασίων και λυκείων, ενώ στο συλλαλητήριο μίλησαν ακόμη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης, ο πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης δήμων ΑΜΘ και δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής, ο οποίος αναφέρθηκε στον αγώνα που έγινε πριν από λίγα χρόνια στην Καβάλα εναντίον του λιγνίτη, αγώνας ο οποίος τελικά δικαίωσε τους κατοίκους.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέση και το μέλος του μετώπου αγώνα ενάντια στα μεταλλεία Κιλκίς Αναστασία Πάγκου.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναφέρθηκε σε τον αγώνα 13,5 χρόνων κατά των εταιρειών που θέλουν την εξόρυξη του χρυσού και τόνισε ότι απέναντι βρίσκονται οι Καναδοί, ορισμένα ΜΜΕ και κάποιοι πολιτικοί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έντονα αποδοκιμάστηκε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τελευταίως αναφέρετε αρκετά στο θέμα των χρυσωρυχείων. Μάλιστα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης του επέστρεψε και χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Image and video hosting by TinyPic