Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης και το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνουν τα μέλη ότι, σύμφωνα με τη νέα υγειονομική νομοθεσία η εκπαίδευση των εργοδοτών αλλά και των εργαζομένων των επιχειρήσεων τροφίμων αποτελεί πλέον βασική υγειονομική υποχρέωση.
Οι επιχειρήσεις που εμπλέκονται με οποιαδήποτε μορφή με τρόφιμα άμεσα ή έμμεσα, σε παραγωγή ή εκμετάλλευση ή διακίνηση ή πώληση καθώς και όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (π.χ εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφετέριες, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, σνακ μπαρ, οπωροπωλεία, αρτοποιεία, κλπ) σύμφωνα με το άρθρο 9 της νέας Υγειονομικής Νομοθεσίας θα πρέπει να εκπαιδεύσουν το προσωπικό που χειρίζεται τρόφιμα σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Η κατάρτιση έχει διάρκεια 10 ώρες και θα υλοποιείται σε 2 πεντάωρα ενώ το πιστοποιητικό παρακολούθησης θα χορηγείται σε όσους παρακολουθούν τα σεμινάρια σύμφωνα με όσα ορίζονται σε εγκύκλιο που έχει εκδώσει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ).
Σύμφωνα με τη νέα υγειονομική διάταξη η βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος κατάρτισης είναι απαραίτητη προκειμένου η επιχειρήσεις να λάβουν άδεια λειτουργίας.
Το Επιμελητήριο Έβρου προκειμένου να διευκολύνει την κατάρτιση των μελών του αλλά και των εργαζομένων τους, θα πραγματοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα προγράμματα κατάρτισης για την εκπαίδευση του προσωπικού και των εργοδοτών των επιχειρήσεων σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Το κόστος παρακολούθησης των προγραμμάτων αυτών μπορεί να καλυφθεί εξ ολοκλήρου (κατά 100%) από το πρόγραμμα Λ.Α.Ε.Κ 0,45% του Ο.Α.Ε.Δ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης προκειμένου να αποσταλούν εγκαίρως τα στοιχεία τους στον ΕΦΕΤ και να οριστούν τα τμήματα των σεμιναρίων, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ή να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες στα γραφεία του Επιμελητηρίου Έβρου στην κυρία Χρύσα Λουπασάκη, 2ος όροφος γραμματεία, τηλ. 25510-35848 εσ. 5, φαξ 25510/38696.