Το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Έβρου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα του Δήμου Αλεξ/πολης.
Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης είναι σταθερά προσανατολισμένη στην προώθηση «αναπτυξιακών επενδύσεων», που στη συγκεκριμένη περίπτωση ισοδυναμεί με ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και σε βάρος του λαού. Έτσι δεν είναι έκπληξη που ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, αμέσως μετά τα προβοκατόρικα γεγονότα στη Χαλκιδική, εξήγγειλε μέσω εφημερίδας ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την εξόρυξη χρυσού και στην περιοχή μας.
Αυτή η απόφαση δεν είναι προς όφελος των πολιτών, γιατί: 1)υποθηκεύει και καθιστά τον τεράστιας αξίας ορυκτό πλούτο βορά στους επενδυτές, 2)καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον με βαριές συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων, 3)θα καταστρέψει τη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό της περιοχής μας, δραστηριότητες που ήδη απασχολούν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να ενώσουμε τις φωνές μας στον αγώνα ενάντια σ’ αυτή την καταστροφή. Τους καλούμε όλους στο συλλαλητήριο που θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 13.00, μπροστά στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.
Για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, το Δ.Σ. της Α΄ΕΛΜΕ Έβρου προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας για τις 2 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου.

Επίσης, καλούνται τα 15μελή συμβούλια των Σχολείων να παραστούν την Κυριακή, 3 Μαρτίου, ώρα 11.00, στη συνάντηση των τοπικών φορέων για το θέμα των χρυσωρυχείων, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο, 2ος όροφος
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΥΤΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ