Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε με επιτυχία Ημερίδα με θέμα «Ουσιοεξαρτήσεις». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης.
Σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν να δοθεί η ευκαιρία να τεθούν κάποια ερωτήματα σχετικά με τις ουσιοεξαρτήσεις αλλά και τις επιδράσεις τους στην ατομική και δημόσια υγεία. Να δοθεί το έναυσμα για περαιτέρω προβληματισμό αλλά και προσωπική ανησυχία για το ρόλο που διαδραματίζει ο καθένας από μας στην έκταση που έχει λάβει στις μέρες μας αυτή η μάστιγα.
Η HelMSIC θα ήθελε θερμά να ευχαριστήσει το Δήμο Αλεξανδρούπολης και τη Διοίκηση του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. για τη σημαντικότατη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της ημερίδας. Ιδιαίτερα θα ήθελε, δε, να ευχαριστήσει όλους τους ομιλητές κο. Παυλίδη Παύλο, Ιατροδικαστή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κα. Γκότση Γεωργία, Ψυχίατρο & Υπεύθυνη Κέντρου Αποκατάστασης Ο.ΚΑ.ΝΑ., κα. Τζιογκίδου Ντέλια, Αναπληρώτρια υπεύθυνη ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΚΙΒΩΤΟΣ και κο. Καφαλή Γιώργο, Ψυχίατρο & Διευθυντή Ε.Σ.Υ. Π.Γ.Ν.Α., καθώς και όσους παραβρέθηκαν χωρίς τη συμμετοχή των οποίων θα ήταν αδύνατη η επιτυχής διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Τι είναι η HelMSIC;
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students’ International Committee – HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr και στο www.alexandroupolis.helmsic.gr.