Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα λειτουργήσει Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με στόχο την ενεργοποίηση του εθελοντικού και ομαδικού πνεύματος συνεργασίας στους μικρούς συμπολίτες μας. Το εκπαιδευτικό-ψυχαγωγικό πρόγραμμα θα διενεργείται από τις Κοινωνικές Λειτουργούς, Χύτου Σοφία και Κουφογιάννη Χριστίνα, εθελόντριες που δικτυώνονται στην Ομάδα Παιδείας του Γραφείου Εθελοντισμού.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη και νεανική δράση που ξεκίνησε από τις δημιουργικές ιδέες νέων ανθρώπων έτσι όπως κατατέθηκαν στις συναντήσεις Εθελοντών και μέσα από το πλαίσιο της δραστηριοποίησής τους σε διάφορους τομείς που θα αναδείξουν την πόλη που ζούμε σε ακόμη πιο ελκυστική, συμβάλλοντας και οι ίδιοι ως θετικά ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών και θα περιλαμβάνει ανάπτυξη δεξιοτήτων, δημιουργική απασχόληση, δραματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία και κοινωνική αντίληψη μέσω της Τέχνης.
Τα παιδιά μπορούν να εγγράφονται φυσικά δωρεάν και να παρακολουθούν το πρόγραμμα στο Γραφείο Εθελοντισμού Λεωφόρος Δημοκρατίας 1, Μύλος Μασούρα 2ος ορ, τηλ 2551089941,-24 (ώρες λειτουργίας 12 – 2 μ.μ. κάθε Σάββατο).