Ο έρωτας είναι ζωή. Μας δίνει δύναμη, θάρρος, κουράγιο καθημερινά και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής.
Ο έρωτας είναι υγεία. Είμαστε ευτυχισμένοι, χαμογελάμε, ζούμε αληθινά με αισιοδοξία.
Ο Βαλεντίνος είναι ο άγιος της Καθολικής εκκλησίας ,ιερωμένος που ζούσε στη Ρώμη κατά τον τρίτο αιώνα μ. Χ. Την εποχή εκείνη ο αυτοκράτορας Κλαύδιος Β΄ έθεσε τον γάμο εκτός νόμου για τους νεαρούς άντρες κάποιας ηλικίας ή κλάσης, θεωρώντας τους ανύπαντρους άντρες πιο αφοσιωμένους και αποτελεσματικούς στρατιώτες. Ωστόσο, ο Βαλεντίνος αψηφώντας τον αυτοκράτορα, συνέχισε να τελεί τους μυστικούς γάμους νεαρών εραστών. Ο Άγιος Βαλεντίνος πέθανε στις 14 Φεβρουαρίου του 269 μ.Χ.
Ο έρωτας είναι φλογερός, κεραυνοβόλος , συντροφικός, αμοιβαίος ή χωρίς ανταπόκριση, κατακτητικός, ανυπεράσπιστος, κάθε φορά μοναδικός. Μας φυλακίζει συναισθηματικά, μας μεταμορφώνει, μας συγκινεί, μας επαναπροσδιορίζει. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να δώσουν ορισμό, αποτελεί ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να πάει στα εργαστήρια και να εξετασθεί, απασχολεί ψυχολόγους, ψυχιάτρους ακόμα και βιολόγους και χημικούς.
Ο Πλάτων, θεωρούσε ότι ο έρωτας δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια θεία τρέλα, από μια ακατανίκητη επιθυμία να συμπορευθούμε με τους Θεούς, όντες σε παραλήρημα.
Το σίγουρο είναι ότι ο έρωτας είναι μια κινητήριο δύναμη ζωής, ανεξήγητη και παράλογη. Ερωτευόμαστε για να ζούμε, ζούμε για να ερωτευόμαστε.
Αναστασία Μίχου

</a