Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) – Τοπική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Ουσιοεξαρτήσεις», η οποία πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 19.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αλεξανδρούπολης.
Τα τελευταία χρόνια ολοένα εντονότερη εγείρεται η συζήτηση σχετικά με τις ουσιοεξαρτήσεις και τις σοβαρές επιπτώσεις τους στη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα. Με τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ να βρίσκονται στο επίκεντρο, το ενδιαφέρον του κοινού έχει αρχίσει να στρέφεται σε αυτές και τα κρούσματα εξαρτημένων ατόμων αυξάνουν ανά την υφήλιο, απόρροια των νέων κοινωνικών δεδομένων και του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Οι επιφανειακές και βαθιά ανταγωνιστικές ανθρώπινες σχέσεις, το αδιάκοπο κυνήγι για τη απόκτηση πλούτου, η κρίση των αξιών και οι ευάλωτες κοινωνικές δομές έκαναν τις ναρκωτικές ουσίες να αποτελούν μία από τις πρώτες αιτίες θανάτου στο Δυτικό κόσμο και τα εξαρτημένα άτομα να βιώνουν το κοινωνικό στιγματισμό και περιθωριοποίηση, ενισχύοντας κατ αυτόν τον τρόπο τη μάστιγα.

Πως όμως θα πραγματοποιηθεί η ομαλή κοινωνική επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων στο δημόσιο βίο; Είμαστε σε θέση και θέλουμε να βοηθήσουμε τα άτομα εκείνα που καθημερινά περιμένουν μια ελπίδα ζωής, αγνοώντας το πραγματικό ψυχοκοινωνικό υπόβαθρο της εξάρτησης και όλους εκείνους τους παράγοντες κινδύνου που απειλούν την εσωτερική ηρεμία του ατόμου;

Σας περιμένουμε όλους για να εκφράσετε τις απορίες σας και να ενημερωθείτε!

Τι είναι η HelMSIC;

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (Hellenic Medical Students’ International Committee – HelMSIC) είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη πολιτικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1958 από φοιτητές ιατρικής και σήμερα αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου εδράζεται Ιατρική Σχολή. Κύριος σκοπός της είναι οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές φοιτητών ιατρικής και η προώθηση της υγείας. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site www.helmsic.gr και στο www.alexandroupolis.helmsic.gr.