Περιοδεία Ανδρέα Ξάνθου στον Έβρου
Ως μια χρήσιμη εμπειρία επαφής με τις δομές της δημόσιας περίθαλψης στο νομό αλλά και με τους ανθρώπους οι οποίοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στηρίζουν ακόμη αυτό που έχει απομείνει όρθιο από το εθνικό σύστημα υγείας, χαρακτήρισε την περιοδεία και τις επαφές που είχε στον Έβρο ο βουλευτής και συντονιστής της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Υπουργείου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός.
Το πρωί της Τετάρτης επισκέφθηκε το Κέμτρο Υγείας Σουφλίου, το ΙΚΑ Διδυμοτείχου και το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και ιατρικό προσωπικό στο ΙΚΑ όπου και συζητήθηκαν θέματα ασφάλισης των πολιτών. Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέβη στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, κ. Στάμο, τον Διευθυντή του Ακτινολογικού, κ. Βαφειάδη Κωνσταντίνο, καθώς και τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, κ. Λαζόπουλο.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρέα Ξανθό μετέβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου συνέχισε τις επαφές και τις συναντήσεις του με το ΔΣ της ΕΙΝΟΚΥΘ, τον εκπρόσωπο του περιφερειακού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Δ. Κουκάκη και του Συλλόγου Ειδικευόμενων και βέβαια με τον διοικητή του ΠΓΝΑ Ν. Ραπτόπουλο. Κατά τις συναντήσεις ανταλλάχτηκαν απόψεις, καταγράφτηκαν και δόθηκαν τα υπομνήματα με τα βασικά και κύρια προβλήματα που υπάρχουν, ενώ ως προς την ιεράρχησή τους, αυτά εντοπίζονται στο θέμα του νέου οργανισμού του Νοσοκομείο, την έλλειψη προσωπικού και υλικών, το θέμα του αιμοδυναμικού εργαστηρίου της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, καθώς και της ελλιπούς στελέχωσης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας των Νεογνών, που είναι και η μοναδική σε όλη τη Θράκη.
Σε δήλωσή του ο συντονιστής της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Υπουργείου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός κοινωνικού μετώπου τόσο των εργαζομένων στο σύστημα υγείας αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας , για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και της απόκρουσης της κατάρρευσής της από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές της συγκυβέρνησης. Απαιτείται,είπε, να οργανωθεί καλύτερο και πιο αποτελεσματικά η κοινωνική αλληλεγγύη γιατί με αυτόν τον τρόπο στηρίζονται πολίτες που αποκλείονται από το δημόσιο σύστημα υγείας,που έχουν χάσει την ασφάλιση για την περίθαλψή τους και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις ,φάρμακα και ιατρική φροντίδα.
Να αναδιαμορφώσουμε με την κοινωνία και ιδιαίτερα με τους υγειονομικούς, ένα σχέδιο λειτουργικό, ρεαλιστικό, αξιόπιστο που θα εξασφαλίζει και την επιβίωση του ΕΣΥ και την συνάμα την αναδιοργάνωση της περίθαλψης της αντιμετώπισης των διαχρονικών προβλημάτων, στρεβλώσεων παθογενειών που ήταν συσσωρευμένα τα τελευταία χρόνια.