Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ορεστιάδας, προτείνει στα σχολεία της Α’θμιας και της Β’θμιας εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου αύριο Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, το 2ο συνέδριο ασφαλούς πλοήγησης που διοργανώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Σκοπός του είναι να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει προς τη κατεύθυνση άμβλυνσης των συνεπειών από τη ψυχοσωματική Βία και τον εκφοβισμό που ασκείται μέσω του διαδικτύου στα παιδιά. Το ακροατήριο θα απαρτίζουν περίπου τριακόσια πενήντα (350) παιδιά – μαθητές 3ης τάξης δημοτικού μέχρι 3ης τάξης γυμνασίου, από δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία της Αττικής.
Ομιλητές που θα προσεγγίσουν το θέμα αυτό, λόγω της ιδιαιτερότητας του, θα είναι καθηγητές πανεπιστημίου ειδικευμένοι σε θέματα εφηβικής υγείας, ο Πρόεδρος του συλλόγου «χαμόγελο του παιδιού», κλινικοί ψυχολόγοι, παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί.
Το συνέδριο θα μεταδίδετε ζωντανά (live streaming), αύριο Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, από τις 9:30 το πρωί ως τις 13:30 το μεσημέρι, στην διεύθυνση:

www.cybercrimeunit.gr