Η τρικομματική Κυβέρνηση, με το δόγμα «νόμος και τάξη», έχει υιοθετήσει τον αυταρχισμό και την απροκάλυπτη καταστολή και την χρησιμοποιεί ενάντια σε όσους εργαζόμενους και συνδικαλιστές «τολμούν» να αμφισβητήσουν τις πολιτικές και τα αντεργατικά της μέτρα.
Καταδικάζουμε τη βίαιη σύλληψη και την προσαγωγή σε δίκη συνδικαλιστικών στελεχών, επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό.
Τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές όπως αυτές που ακολουθεί η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων, αντιθέτως τα εντείνουν ενώ παράλληλα αυξάνουν και τα αδιέξοδα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Αυτές οι πρακτικές δεν θα περάσουν.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται ούτε από επιστρατεύσεις ούτε από συλλήψεις , θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε αυτές τις πολιτικές και θα ασκούμε τα δημοκρατικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, ώστε να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές .
Οι εργαζόμενοι αντιστεκόμαστε, δυναμώνουμε την ενότητά μας και συνεχίζουμε τους αγώνες μας για την ανατροπή των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολτικών της.
Ο αυταρχισμός και η καταστολή των εργατικών αγώνων δεν θα περάσουν.
Το Εργατ/κο Κέντρο Ν. Έβρου καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Έβρου
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γκιγκούδης Απόστολος Φουτζιτζής Βασίλειος