Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στο ντέρμπι του Έβρου και της 12ης αγωνιστικής της Α2… Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-1 (25-20, 31-33, 25-20, 25-18) επί της ΓΕ Αλεξανδρούπολης πήραν το τρίποντο και ταυτόχρονα συνέχισαν την αήττητη πορεία τους προς την Α1…
Ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο στην φετινή του συγκομιδή πρόσθεσε ο ΑΟΟ, καθώς με τη νίκη επί της ΓΕΑ, οι παίκτες του Παναγιώτη Τσακμάκη «ζέσταναν» για τα καλά τους φίλους τους σε μια χιονισμένη όσο και παγωμένη Ορεστιάδα…
Ο Παναγιώτης Τσακμάκης θέλοντας να ξεκουράσει τον Δημήτρη Βλασακίδη από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έδωσε φανέλα βασικού στον νεαρό Λαχτάρα ο οποίος μαζί με τον Αρχοντίδη αποτέλεσε το δίδυμο των ακραίων της ομάδας και μαζί με τον Κουλαξίδη ανέλαβαν το βάρος των επιθέσεων…
Το ξεκίνημα για τους «πράσινους» στον αγώνα ήταν καλό, αφού με τακτικό σερβίς και καλό μπλοκ εκμεταλλεύθηκαν την χαλαρότητα της ΓΕΑ και έτσι με το 25-20 έφθασαν στο 1-0.
Η καλή απόδοση της ομάδας συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ αφού οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 22-16. Ωστόσο η ΓΕΑ κατάφερε να γυρίσει το σετ και με το 31-33 να ισοφαρίσει σε 1-1.
Στο τρίτο σετ το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι τα μισά του καθώς ΑΟΟ και ΓΕΑ πήγαιναν πόντο –πόντο, ωστόσο η είσοδος του Χουσίδη σε ρόλο ακραίου και του Προδρομίδη άλλαξαν τα δεδομένα φέρνοντας το 20-18 και το 23-19, για να έρθει το 25-20 και το 2-1.
Στο τέταρτο σετ της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι φρόντισαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να αποκτήσουν από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας την οποία και κράτησαν μέχρι τέλους όπου το 25-18 έφερε τη νίκη και το τρίποντο…
Α.Ο. Ορεστιάδας (Π. Τσακμάκης) : Καψαλιαρης, Κεμανετζής, Γραμματικόπουλος, Αρχοντίδης, Λαχτάρας, Κουλαξίδης, Κωνσταντινίδης (λ), Χουσίδης, Προδρομίδης, Νενογλου, Κοφίδης, Βλασακίδης.
ΓΕΑ (I. Δημητσάς): Αμαριανάκης, Χριστόφας, Δημητρούδης Γ, Αρχοντούδης, Χατζόπουλος, Κίτσιος Κ, Δημητρούδης Ίσ.(λ), Κίτσιος Χ, Παντίρης, Κότας Καζάκος Αλεξάκης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ (ΑΟΟ) : «Για εμάς ήταν μια ακόμη νίκη στην αρχή του δεύτερου γύρου και τίποτα παραπάνω. Από εδώ και πέρα κάθε αγώνας είναι σημαντικός, γιατί μετράμε αντίστροφα και κάθε νίκη που κάνουμε μας φέρνει πιο κοντά στην άνοδο. Στη συνέχεια του πρωταθλήματος έχουμε μια σειρά παιχνιδιών, όπου τα νεότερα παιδιά θα έχουν τις ευκαιρίες να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και παράλληλα κάποιοι από τους βασικούς να πάρουν ανάσες».
ΚΙΤΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΓΕΑ) : «Φεύγουμε από την Ορεστιάδα με μια πικρία γιατί πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από τον αγώνα. Ο ΑΟΟ είναι μια έμπειρη ομάδα και έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία παίρνοντας το τρίποντο. Η απειρία ορισμένων παιδιών, αλλά και η κούραση που βγήκε από ένα σημείο και μετά, έφεραν την ήττα. Ωστόσο σε τέτοιους αγώνες πιστεύω πως θα έπρεπε να παίζουν και περισσότεροι νεαρότεροι παίκτες, όπως πχ ο Κότας, προκειμένου να παίρνουν παραστάσεις για το μέλλον. Όσο για τη συνέχεια, πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αρκεί να ήμαστε προσεκτικοί και σοβαροί στα επόμενα παιχνίδια. Θα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω νέοι και παλαιοί για να δουλέψουμε και να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή».
Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ