Την ένταξη όσο το δυνατών περισσότερων επιχειρήσεων στο ΕΣΠΑ ζητά από τον υπουργό ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, υποδομών μεταφορών και δικτύων Κωστή Χατζηδάκη ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου απέστειλε επιστολή στον υπουργό στην οποία αναφέρει:
Κύριε Υπουργέ,
Σχετικά με την επικείμενη προκήρυξη του προγράμματος ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο περιφερειακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, θα ήθελα να σας επισημάνω ορισμένη κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματική μας κοινότητα.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, στη βελτίωση των συνθηκών του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τελικά στη τόνωση της αγοράς. Ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί πρωταρχικά με την ένταξη όσων περισσότερων επιχειρήσεων και όλων των κλάδων του εμπορίου αλλά και των υπηρεσιών στο εν λόγω πρόγραμμα, ώστε ουσιαστικά να υπάρξει στήριξη στο κορμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κύριε Υπουργέ, τη δεδομένη χρονική στιγμή, τέτοιου είδους δράσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποκλείουν καμία βιώσιμη επιχείρηση, ιδιαίτερα σε νευραλγικούς τομείς της εθνικής αλλά και της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτές που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στη παροχή υπηρεσίας οποιασδήποτε μορφής.
Με εκτίμηση,
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου