Στους δήμους και στην περιφέρεια ρίχνει το βάρος για την εύρεση χώρου για τη στέγαση του ειδικού σχολείου στο βόρειο τμήμα του Έβρου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος. Ο κ. Αρβανιτόπουλος απαντώντας σε σχετική αναφορά του βουλευτή Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνου Ουζουνίδη μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αρμόδια για τη σχολική στέγη σε συνεργασία με τις Περιφέρειες.
Η εποπτεία της Ο.Σ.Κ Α.Ε. έχει μεταφερθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, πρώην Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Π.Δ. 189/05-11-2009 άρθρο 7). Η ανωτέρω μεταφορά της εποπτείας αφορά το κατασκευαστικό έργο και ιδίως τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, οργάνωση, εξοπλισμό καθώς και συναφείς προμήθειες και εργασίες κάθε είδους έργου υποδομής (Π.Δ. 24/15-11-2010 άρθρο 3). Επιπλέον, στην αρ. Δ16γ/01/475/Γ Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2731/τ. Β’/21-11-2011), έγινε συγχώνευση των εταιρειών Ο.Σ.Κ. Α.Ε., Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε., και ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. σε ένα φορέα με τίτλο «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.»
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων του, θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες για τη σχολική στέγη υπηρεσίες προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση ζητημάτων των σχολικών μονάδων».