Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ

Τις Δευτέρες 14 -21 & 28 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
O Δήμος Αβδελιώδης γεννήθηκε στη Χιο το 1952, σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη δραματική σχολή του Γ. Θεοδοσιάδη. Έχει σκηνοθετήσει τόσο κινηματογραφικές ταινίες, όσο και θεατρικές παραστάσεις. Δίδαξε επίσης κινηματογράφου στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου από το 1993 μέχρι το 1998. Από το 1997 ως το 2000 και από το 2003 έως τα μέσα του 2010, διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου . Θα προβληθούν οι ταινίες:
Δευτέρα 14 Αθέμιτος Συναγωνισμός & Το δέντρο που πληγώναμε
Δευτέρα 21 Η Νίκη της Σαμοθράκης
Δευτέρα 28 Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου «+ Βιβλία»
«Tα πράγματα αλλιώς» Με τη ματιά του Αντω.
Η ΦΕΞ παρουσιάζει στον πολυχώρου του Βιβλιοπωλείου «+ Βιβλία» στην Ξάνθη και στο κτήμα Βουρβουκέλη στα Άβδηρα τα «πράγματα Αλλιώς».
Πρόκειται για μια την έκθεση γελοιογραφίας του Άντω που έχει ως στόχο να μας κάνει να δούμε τα πράγματα κι αλλιώς. Με μια χιουμοριστική αλλά κι επικριτική ματιά. Σχολιάζοντας όσα περάσαμε κι όσα μέλλετε ν’ έρθουν στο νέο έτος. Διαρκεί ως τέλος Φεβρουαρίου.

Ακόμη…
Από την Τετάρτη 23 έως & Παρασκευή 25 Ιανουαρίου – ώρα 21.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ παρουσιάζει τις βραβευμένες ταινίες από το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ & Βίντεο. Στο Φετινό πρόγραμμα 16 ελληνικές ταινίες δίνουν το στίγμα των νέων ανεξάρτητων δημιουργών της χώρας

Άρχισε η προπώληση για το χορό της ΦΕΞ
Το Χορευτικό εργαστήρι της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του που θα γίνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 21.00 στο Μουσικό Θέατρο «Πολιτεία» (Λευκόπετρα Ξάνθης). Τιμή πρόσκλησης 15€ (φαγητό και απεριόριστο ποτό)

Πρόταση …
κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 17 και 20 από την ΕΡΤ3
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ
Πρόκειται για μία σειρά πεντάλεπτων σκηνοθετημένων ποιημάτων που αναφέρονται στη Θεσσαλονίκη. Τα ποιήματα απαγγέλλονται από ηθοποιούς του Κ.Θ.Β.Ε στους χώρους, στους οποίους αναφέρονται τα ποιήματα. Έχουν επιλεχθεί έργα των ποιητών Μανώλη Αναγνωστάκη, Νικου Εγγονόπουλου, Μάρκου Μέσκου, Ν.Γ. Πεντζίκη, Ζωής Καρέλλη, Ντίνου Χριστιανόπουλου κλπ.
Σκηνοθέτης: Γιώργος Κεραμιδιώτης

Πληροφορίες:
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης – Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Αντίκα 7, 67100 Ξάνθη – παλιά πόλη. Τηλ . 25410 25421
www.fex.org.gr fexanthis@gmail.com