Την αναστολή κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας και εκδήλωσης μέχρι 31/12/2011 αποφάσισε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου μαζι με τον δημ.σύμβουλο της παράταξης του ΚΚΕ (αλήθεια το κόμμα του συμφωνεί;)παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Ίσως να είναι μοναδική τέτοια ενέργεια σε ολόκληρη την χώρα, (αν υπάρχει παρόμοια απόφαση σε άλλο δήμο την περιμένουμε) δημοτικό συμβούλιο να τάσσεται ουσιαστικά κατά του πολιτισμού.
Είναι προφανές πλέον ότι τέτοιες δραστηριότητες είναι ξένες προς
την δημοτική αρχή του Σουφλίου η οποία συνεχίζει να λειτουργεί κατα τα πρότυπα του καταργημένου Δημου Ορφέα στον οποίο ήταν δημαρχος για πολλά χρόνια ο κ.Πουλιλιός.
Στο Τυχερό οι αντιδράσεις είναι έντονες για την μη στήριξη από τον Δήμο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων ,τις οποίες θέλει έστω και περιορισμένες να κάνει η Δημοτική Κοινότητα με το συμβούλιο νεολαίας και άλλους φορείς του τόπου.
Η κατάργηση ενός θεσμού ο οποίος ξεκίνησε από τις αρχές τις δεκαετίας του 80 εγείρει πολλά ερωτήματα για την υποβάθμιση μιας περιοχής με σχετικά καλή πολιτιστική δραστηριότητα.
Επειδή επιστρέφουμε στη δεκαετία του εξήντα προτείνουμε στου φορείς του Τυχερού να στήσουν τσαρδάκια για την πανήγυρη, φανούς θιέλης,.γκαζόλαμπες για εκείνες τις ημέρες,.τουλάχιστον να θυμηθούν και οι παλαιοί την εποχή τους (αν βρεθεί και καμιά ντιζεζ θα είναι μεγάλη επιτυχία)

Read more: http://gkatzios.blogspot.com