Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια- συνταγή της Νίνας
Γρήγορη, εύκολη, οικονομική και νόστιμη συνταγή ακόμα και για αρχάριους!
Υλικά για 40 περίπου τρουφάκια:
3 πτι μπερ
Ζαχαρούχο γάλα
Πλάκα βούτυρο
7 κουταλιές κακάο
Κονιάκ
τρούφα
Εκτέλεση :
Λιώνουμε το βούτυρο. Σε μπολ τρίβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα αφού το αραιώσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, κακάο, κονιάκ και το βούτυρο αφού έχει κρυώσει και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο αφού την κλείσουμε με σελοφάν για 3 ώρες. Τέλος πλάθουμε μπαλάκια και τα πασπαλίζουμε με τρούφα της αρέσκειας μας ( μαύρη, λευκή, πολύχρωμη).
Καλή απόλαυση!