Με επιτυχία και απήχηση πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του ετήσιου προγραμματισμού στα αρχάρια τμήματα της γενικής γυμναστικής, του Αθλητικού Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής την Κυριακή 16-12-12 στο προθερμαντήριο της Μαϊστρου.
Όλα τα παιδιά έδειξαν με την προσπάθεια τους, την πρόοδο τους, σε μια σειρά ασκήσεων που για πρώτη φορά πραγματοποιούσαν.
Τα μηνύματα και η εικόνα της εκδήλωσης , δημιούργησε αισιοδοξία και ελπίδα για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του αθλήματος της ενόργανης γυμναστικής στην ευρύτερη ακριτική περιοχή μας.
Το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής είναι ένα ευγενή, δύσκολο και συναρπαστικό άθλημα, που αποτελεί την βάση για όλα τα αθλήματα. Βασίζεται και στηρίζεται στα ψυχικά αποθέματα(αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία, επίτευξη στόχου, αγωνιστικότητα κ.τ.λ.) που αναπτύσσονται παράλληλα με τις σωματικές ασκήσεις(τεχνική ,δύναμη, πολυπλευρικότητα κ.τ.λ.) που προϋποθέτει το άθλημα και γίνονται εφόδια για την περεταίρω εξέλιξη των παιδιών στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής τους κατά την ενηλικίωση τους.
Η επίδειξη έγινε σε ένα χριστουγεννιάτικο διαμορφωμένο χώρο που στο τέλος ακολούθησε η καθιερωμένη για την εποχή, γιορτή.
Η διοίκηση και οι προπονητές μοίρασαν μελομακάρονα και συμβολικά δώρα σε και κάθε παιδί, προωθώντας το εορταστικό πνεύμα των ημερών, σκορπίζοντας χαμόγελο και χαρά στα πρόσωπά τους.
Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε, η χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης λόγω έλλειψης πετρελαίου και επισημάνθηκε , πως παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, ο σύλλογος διαπρέπει στις μικρές ηλικίες και αντιπροσωπεύει επάξια τον αθλητισμό του τόπου μας, πανελλαδικά.
Έχουμε απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα μας και ελπίζουμε στην κατανόηση τους
Η προσπάθεια μας είναι ποιοτικά να αναμορφώσουμε , τον σύλλογο έτσι ώστε εκτός από το κοινωνικό και αθλητικό έργο που προσφέρει ,να γίνει περιφερειακή δύναμη, πανελλαδικά.
Ευχαριστούμε για πολλοστή φορά τους γονείς και όσους μας συμπαραστέκονται και στηρίζουν την προσπάθειά μας.
Διευκρινίζεται ότι: τα τμήματα γενικής γυμναστικής θα σταματήσουν για τις μέρες των εορτών από 21/12/12 ως 07/01/12.
Η διοίκηση και οι προπονητές του συλλόγου εύχονται σε όλους χαρούμενες γιορτές και ένα υγιές, ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο, νέο έτος «2013».