Πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχαμε δημοσιεύσει στον Τύπο άρθρο με τίτλο:

«ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ Η΄ ΠΑΙΔΙΚΗ … ΦΟΝΙΑ;;;»

Αναφερόμασταν σε μία παιδική χαρά δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου υπήρχαν κάποιες κακοτεχνίες, αποτέλεσμα του κακού καιρού και του κακού … ανθρώπου, όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια.
Όπως γράψαμε και τότε: «Θα μπορούσαμε να μακρυγορήσουμε, να πούμε πολλά, να εκμεταλλευτούμε το θέμα αναλόγως: πολιτικά, κομματικά, κοινωνικά, οικονομικά. Αλλά προτιμούμε, για χάρη των παιδιών μας και μόνο, να το προβάλλουμε με τις φωτογραφίες που αποστέλλουμε και με την ευχή οι Αρμόδιοι να επιληφθούν του θέματος.».
Και πράγματι οι αρμόδιοι ενήργησαν αστραπιαία. Ο αντιδήμαρχος Φερών κ.Γκότσης Νικόλαος, ένας από τους πιο αεικίνητους και ακούραστους Αντιδημάρχους του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενήργησε τάχιστα και επιδιόρθωσε όλα τα σπασμένα παιχνίδια είτε από ανθρώπινο, είτε από καιρικό δάκτυλο, με αποτέλεσμα, η παιδική χαρά να δίνει ξανά ΧΑΡΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ για όλα τα παιδιά.
Όπως μάθαμε και μας λύπησε τα… μάλα, η Δικαιοσύνη επενέβη αυτεπαγγέλτως για το θέμα. Το γεγονός αυτό από την μία μας «χαροποίησε» γιατί είδαμε ότι η Δικαιοσύνη είναι ευαίσθητη και ευήκοη στα κελεύσματα της Κοινωνίας, από την άλλη μας λύπησε, γιατί σκοπός του άρθρου μας δεν ήταν να «δικάσουμε» κάποιους για τα κακώς κείμενα, για τα οποία όπως αποδείχτηκε δεν φταίγανε αυτοί, αλλά ο κακός (μας) ο καιρός και κάποιοι βάνδαλοι (για εμάς δίποδα…όντα).
Μέσα από τις στήλες σας, μία μεγάλη συγνώμη στον Αντιδήμαρχο Φερών κ. Γκότση, γιατί αποδείχτηκε πολύ μεγάλος άνθρωπος και πολιτικός, και πολύ δραστήριος στον Δήμο μας.
Κλείνω με τον επίλογο που έγραψα τότε, στο πρώτο μου άρθρο, το καλοκαίρι του 2011: «Ας προσέξουμε, λοιπόν, τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της κοινωνίας μας, της Πατρίδας μας, και κόντρα σε οικονομικο-ηθικές κρίσεις, ας μην δείξουμε φειδώ σε ό,τι αφορά την σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη….». ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.
Κι αυτό ακριβώς τηρείται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φερών.
Οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι από εργασίες που επιτελούν τα συνεργεία του Δήμου προς επιδιόρθωση παιδικών χαρών. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,
ΡΗΓΑΣ…ΦΕΡΙΩΤΗΣ!