Tο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας MIC» (Activation of the Civil Protection Mechanism in EU – Monitoring and Information Centre), διοργανώνεται στις 10 Δεκεμβρίου 2012, στην Αλεξανδρούπολη από την Περιφέρεια ΑΜΘ. Το εν λόγω συνέδριο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ φορέων διαφορετικών επιπέδων λήψης αποφάσεων, διοίκησης και συντονισμού ανάμεσα στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου αναμένονται από τη συμμετοχή τους τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και της προστασίας του πολίτη. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει από τα μέσα του έτους 2010 στην υλοποίηση του έργου με ακρωνύμιο «CIVPRO» και πλήρη τίτλο «Regional Strategies for Disaster Prevention» (Περιφερειακές Στρατηγικές για την Πρόληψη Καταστροφών), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG IVC, με επικεφαλής εταίρο (LP) τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής
Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.)/ Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Στο INTERREG IVC CIVPRO συμμετέχουν συνολικά έντεκα [11] εταίροι. Εκτός της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τη συνδρομή της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, ενώ οι υπόλοιποι εννέα εταίροι προέρχονται από το Βέλγιο (Λιμένας Οστάνδης/Oostende), τη Βουλγαρία (Δήμος Πόποβο/ Popovo), την Ισπανία (Ακαδημία Δημόσιας Ασφάλειας Γαλικίας/Galicia), την Κύπρο (Πολιτική Άμυνα), την Ουγγαρία (Δήμος Μισκόλτς/Miskolc), την Πολωνία (Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Διαχείρισης Υδάτων Βροσλάου/Wroslaw), τη Ρουμανία (Περιφερειακό Συμβούλιο Χαργκίτα/Hargita), τη Σλοβακία (Δήμος Κόσιτσε/Kosice) και τη Σλοβενία (Υπηρεσία Ανάπτυξης ROD).
info
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμμετέχει από το 2010 στην υλοποίηση του έργου «CIVPRO». Το εν λόγω συνέδριο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ φορέων διαφορετικών επιπέδων λήψης αποφάσεων, διοίκησης και συντονισμού ανάμεσα στα κράτη- μέλη της Ε.Ε.
Εφ. «Η Γνώμη»