Της Κικής Ηπειρώτου
Περίπου 750 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη το Μάρτη, προκειμένου να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην πόλη μας. Το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου, από τον περασμένο Απρίλιο, τελικώς έγινε αποδεκτό, κι έτσι η περιοχή μας θα έχει να αποκομίσει σημαντικά κέρδη, σύμφωνα με τον πρόεδρο Απόστολο Γκιγκούδη. Το 35ο συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί μετά τις 15 Μαρτίου στην πρωτεύουσα του Έβρου.
Ως πιθανότερη ημερομηνία φέρεται το διάστημα από 21 έως 24 Μαρτίου, δεδομένου ότι έως τις 25 του μηνός θα πρέπει, σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ, να έχει εκλεγεί η νέα διοίκηση του συνδικάτου. Σύμφωνα με στελέχη της ΓΣΕΕ, η πόλη της Αλεξανδρούπολης επιλέγεται προκειμένου να υποστηριχθεί μια περιοχή με έντονη ανεργία και προϊούσα αποβιομηχάνιση.
Τονίζεται επίσης, ότι το κόστος της διοργάνωσης στην περιοχή μας θα είναι κατά 15% φθηνότερο από το προηγούμενο, που είχε διεξαχθεί στη Χαλκιδική, ενώ η διεξαγωγή του στην Αθήνα θα κόστιζε κατά 40% περισσότερο, λόγω του αυξημένου κόστους των ξενοδοχειακών υποδομών.

«Σημαντική ευκαιρία για την Αλεξανδρούπολη»
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Απόστολος Γκιγκούδης, σημειώνει πως η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από αίτημα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, στο συνέδριό του, τον περασμένο Απρίλη. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη για την περιοχή μας από τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την παρουσία περίπου 750 συνέδρων.
«Για 3 μέρες, η πόλη μας θα βρεθεί στο επίκεντρο των ΜΜΕ, πανελληνίως. Αρχικά, υπάρχει το οικονομικό όφελος, από τη διαμονή 750 συνέδρων, για 3 νύχτες, στα ξενοδοχεία της πόλης μας. Θα χρειαστούμε για τη φιλοξενία τους περίπου 450 δωμάτια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες της περιοχής και μάλιστα, σε μία νεκρή, τουριστικά, περίοδο. Εκτιμούμε ότι θα είναι μία σημαντική οικονομική ένεση».
Από την άλλη, η πραγματοποίηση ενός τέτοιου συνεδρίου, παρουσία προσωπικοτήτων που ασχολούνται για χρόνια και γνωρίζουν εις βάθος τα εργασιακά, είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρίας για να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων του Έβρου.
«Θα μπορέσουν να ενημερωθούν και να δουν από κοντά το βάθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, με την ανεργία, την αποβιομηχάνιση, τις ανύπαρκτες εργασιακές σχέσεις. Από την άλλη και οι εργαζόμενοι και άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο για θέματα που τους αφορούν άμεσα», αναφέρει ο κ. Γκιγκούδης.
Εφ. «Η Γνώμη»