Συνελήφθησαν το Σάββατο το πρωί, σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ροδόπης, ένας 22χρονος Σύριος, ένας 17χρονος Αλβανός,ένας 19χρονος Έλληνας και μία 20χρονη Ελληνίδα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα λαθρομετανάστες. Πρόκειται για πέντε Πακιστανούς και πέντε Ιρακινούς.
Η αντίστροφη μέτρηση για τους λαθροδιακινητές ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν, σε επαρχιακή οδό της Αλεξανδρούπολης, δύο αυτοκίνητα και έκαναν σήμα για να τα ελέγξουν.
Ο 19χρονος ακινητοποίησε το όχημα του και μαζί με τον 17χρονο συνοδηγό του οχήματος και ξεκίνησαν να τρέχουν προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι οι δύο δράστες, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε λαθρομετανάστες.
Ο 22χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης και αρχικά διέφυγε. Άμεσα αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, έδωσαν σήμα για το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ροδόπης να εντοπίσουν το όχημα στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατία Οδού και να επιτύχουν την σύλληψη του 22χρονου οδηγού και της 20χρονης συνοδηγού. Στο αυτοκίνητο εκτός από τους λαθροδιακινητές υπήρχαν και πέντε λαθρομετανάστες.
Κατασχέθηκαν:
• Δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• Τρία κινητά τηλέφωνα
• Το χρηματικό ποσό των 515 ευρώ και 500 δολαρίων
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.