Με την ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Αντίστασης θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 οι παρακάτω εκδηλώσεις:
• Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 25ης Νοεμβρίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 25ης Νοεμβρίου 2012.
• Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Νομαρχιακών, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, κατά τις βραδινές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2012.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012
8:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών.

10:15 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, Τοποτηρητής της χηρεύουσας Ι. Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνός. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:10 πμ.

11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ, τον πρόεδρο της ΠΕΔ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων) ΠΑΜ-Θ.

Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις καθώς και εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό. Στη συνέχεια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

16:40 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει η ΣΜΣ/ΧΧΙ ΤΘΤ, της Δημόσιας Τάξης η Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και η ΧΧΙ ΤΘΤ.

Ο Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Άρης Γιαννακίδης